Érdeklődőben sem volt hiány hétfő délután a sportcsarnok előtt, ahol ünnepélyes keretek között vehették át Oroszlány önkormányzati tűzoltói a MAN típusú, új gépjárműfecskendőt.

Az eseményen a város és járás politikai és társadalmi életének reprezentánsai mellett ott volt Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, a katasztrófavédelem megyei vezetői, valamint a környék polgármesterei is.

- Az elmúlt évek eseményei bebizonyították, hogy Oroszlányban szükség van tűzoltóink áldozatos munkájára. 2015-ben 71 tűzesethez és 84 műszaki mentéshez vonultak. A tavaly október óta eltelt egy évben 166 alkalommal kaptak riasztást. 97 tűzesethez és 69 műszaki mentéshez várták őket a segélykérők. Az adatok azt bizonyítják, hogy – sajnos - van munkájuk bőven, de ha elvárjuk, a magas színvonalú, mindannyiunk értékeit védő tevékenységet, akkor ahhoz meggyőződésem szerint mindent meg kell adni a biztonságos, hatékony munkavégzéshez. Az elmúlt években önkormányzatunk kiemelt figyelemmel kísérte, és folyamatosan támogatta a lánglovagok műszaki felszerelésének színvonalemelését, és teszi ezt a jövőben is – összegezte ünnepi beszédében az elmúlt időszak statisztikai adatait Lazók Zoltán polgármester, majd Czunyiné Bertalan Judit arra hívta fel a figyelmet, hogy az új jármű segítségével nemcsak Oroszlány tűzbiztonsága erősödik, hiszen a környező községek, Kecskéd, Pusztavám, Dad, Kömlőd, Környe és Bokod segélyhívására is indulnak majd vele a lánglovagok, méghozzá a profikhoz hasonlóan, a riasztást követő 2 percen belül.

Bérczi László dandártábornok országos tűzoltósági főfelügyelő arra kérte megyei kollégáit, hogy a lehető leggyorsabban végezzék el a tűzoltófecskendő tanúsítási és mérési eljárásait, hogy az a lehető leghamarabb hadrendbe állhasson – erre várhatóan december közepén kerül sor.

A közel 80 millió forintba kerülő, teljes mértékben önerőből finanszírozott járművet ezt követően megáldották a felekezetek lelkipásztorai, Lazók Zoltán pedig átadta a MAN kulcsait Szabó Imre parancsnoknak.

Az esemény képeit a FOTÓGALÉRIÁBAN tekintheti meg!

2016. november 15., 06:05