Oroszlány és Vágsellye között 1993-ban került sor a hivatalos kapcsolatfelvételre, s azóta a két település élete évente több alkalommal is összefonódik.

Ennek újabb fejezeteként, pénteken a testvérvárosban léptek pályára rendőreink, megerősítve a közterület felügyelet képviselőjével.

Vágsellye kapitányságának labdarúgó kupáján hat csapat indult. A magyarok és a vendéglátók mellett a csehországi Telč és a lengyel Konškie is rendvédelmi együttessel képviseltette magát.

Nem kezdődött rosszul a mieink napja, hiszen rögtön döntetlenre hozták az első meccset a lengyelekkel, majd három vereség következett, amit végül egy újabb döntetlennel szépítettek. A három vereség és a két döntetlen az ötödik helyezéshez volt elég, ami előrelépés a tavalyi évhez képest, amikor is sereghajtóként zárták a kupát.

A tornára az oroszlányiakat elkísérte Lazók Zoltán polgármester is, aki találkozott kollégájával és barátjával, Jozef Belickývel a vendéglátók városvezetőjével, valamint Roman Fabešsal, Telč első emberével, akikkel megbeszélésük során - többek között - egyeztették a jövő évi közös programokat is.

2016. november 19., 09:02