Több mint 25 év után nem csak múltunk-jelenünk, hanem végre jövőnk is van, hiszen új dimenzióba helyeztük nemcsak az oroszlányi kosárlabdát, hanem a megyei kosárlabdázást is – nyilatkozta Beck Ferenc, az Oroszlányi Sport Egylet (OSE) elnöke.

Az új csarnok augusztus végi átadása óta eltelt több mint két hónapban egymást érik a sportrendezvények. A régi és új csarnok egybeépítésével olyan létesítményhez jutott a város, amely a legkülönbözőbb igényeket is ki tudja szolgálni. A két különálló játéktérrel, nyolc csapatöltözővel, játékvezetői öltözőkkel, konferenciateremmel a hétköznapok jelentős számú edzésén és egyéb rendezvényein kívül komoly, több csapatos tornák megrendezésére is alkalmas az épület. Az átadást követő hétvégén az Oroszlányi Judo Club 30. Jubileumi Nemzetközi Bányász Kupa Versenye került megrendezésre. A versenyszezon szinte még el sem kezdődött, az első osztályú Körmend csapata után egy újabb szlovák első osztályú csapatot fogadott egyesületünk, a Rieker-Komárnót, majd a szombathelyi Falco KC is ellátogatott hozzánk egy edzőmérkőzésre.

Utánpótlás-tornák sorozatával nyitottuk az országos bajnokságot. A beruházás létjogosultságát mutatja, hogy az avatási ünnepség óta 56 mérkőzést rendeztünk a létesítményben. A hétköznapi használatot közel 50 edzés-foglalkozás tölti ki. Bemutató edzésekre is sor került a felnőtt csapat részvételével, első osztályú, illetve külföldi együttesek szakembereinek vezetésével. A konferenciaterem több alkalommal fogadásoknak, valamint az egyesület által szervezett egészséges sporttáplálkozás előadásnak is helyt adott. Decemberben a sportcsarnok ipari parki cégek karácsonyi rendezvényeinek is helyszíne lesz.

A létesítményt megközelítőleg 10 ezren keresték fel az elmúlt bő másfél hónapban – fogalmazott Beck Ferenc.

2016. november 19., 09:11