Szákszendről és Bokodról is érkeztek érdeklődők az Oroszlány és Térsége Civil Szervezeteinek Egyesülete által szervezett hétfői programra, ahol három városi közösség ismertette tevékenységét.

Izsáki Erika egyesületi elnök, valamint Végh Tibor vezetőedző képviselte a város judosportját. Mint elmondták, az 55 éve, 1961-ben alakult szakosztály 2001. óta önálló. Elsősorban a 10-14 éves korosztály felkészítésével foglalkoznak nevelőegyesületként, de a legidősebb sportolójuk 64 éves volt. Évente 35-40 versenyen vesznek részt, nemcsak itthon, külföldön is.

Több úttörő kezdeményezés is fűződik az oroszlányi judósokhoz: az országban az elsők között kezdett el oktatni Izsáki Erika óvodáskorúakat, napjainkban pedig Végh Tibor a Hunyadi iskolában három harmadikos osztályban, heti egy órában népszerűsíti a sportágat.

Az 1962-ben alakult kajak szakosztály szabadidős és versenyző létszáma megközelíti a 200 főt – ezt már Kozák Sándor tréner ismertette, aki arról is szólt, hogy sok kiválóság nevelkedett a Vért SE. közösségében. Rajnai Gábor jelenlegi alpolgármester többszörös magyar bajnok volt, később pedig edzőként is segítette a munkát, de most is van két válogatott versenyzője a szakosztálynak, amely tavaly elnyerte a kiváló utánpótlás műhely címet. Igazi családias közösség alakult ki a tóparton, ahol a kajakosok mellett a kajakpólósok is otthonra leltek.

A kemény munkára mi sem jellemzőbb, mint hogy nyáron napi három, télen pedig heti 7-8 edzés várja a víz szerelmeseit, akiket 5 edző segít a minél jobb eredmények elérésében.

- Megfeledkezett rólunk az önkormányzat – jegyezte meg keserűen tájékoztatója bevezetéseként a 10 éve alakult kutyás egyesület elnöke, Tóth Tibor. Régebben rendszeresen kaptuk a felkéréseket a városi eseményekre, de ez két éve, a választásokat követően megszűnt. Bár az nem derült ki, hogy mely önkormányzati szervezésű eseményekre nem kapott meghívást a közel 50 főt számláló csapat, elhangzott az is, hogy a környező települések programjainak viszont rendszeres fellépői.

Tóth Tibor az esős időben sártengerré változó, s ilyenkor használhatatlan kutyafuttatóról szólva úgy fogalmazott: minket senki sem kérdezett meg, csak odajöttek a tréningpálya mellé, felállították a kerítést, majd rájöttek, hogy tereprendezésre is szükség van.

2016. november 22., 07:19