Nagyszerű éven van túl a magyar gazdaság, ám komoly feladatok állnak a vállalkozók előtt annak érdekében, hogy nőjön az ország versenyképessége – ebben egyetértettek a 18. Vállalkozók Napján felszólalók pénteken, a fővárosi rendezvényen. Demján Sándor, a VOSZ elnöke szerint ehhez fontos lenne, hogy megvalósuljon a közszféra létszámcsökkentése.

Az elnök szerint van ok az ünneplésre, mivel nagyszerű éven van túl a magyar gazdaság, köszönhetően elsősorban annak, hogy a nemzetközi hitelminősítők újra befektetésre ajánlott kategóriába emelték az országot.

Kritikaként említette ugyanakkor, hogy nemhogy teljesült volna a közszféra leépítésével kapcsolatos kormányzati ígéret, de még nőtt is létszám – emelte ki Demján. Mint fogalmazott: „ez ólommellény, amelyet minden vállalkozó és minden magyar állampolgár cipel.” Hozzátette: tisztában van azzal, hogy 2017-ben a következő évi választásokra készülve nem tesz ilyen drasztikus lépést a kormány. De azt várják, tegyen ígéretet arra, hogy a választások után a kormány végrehajtja ezt a programot.

A hagyományoknak megfelelően az ünnepségen kitüntetések átadására is sor került, így az arra érdemesek Magyar Gazdaságért Díjat, Miniszteri Elismerő Oklevelet és Év Vállalkozója Díjat vehettek át Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől és Demján Sándortól. Magyar Gazdaságért Díj elismerésben kilencen részesültek, Miniszteri Elismerő Oklevelet egy fő vállalkozó érdemelt ki. A VOSZ megyei tagszervezetei, illetve további érdekvédelmi szervezetek előterjesztése alapján 64-en részesültek az Év Vállalkozója Díj elismerésben.

A kitüntetettek között ott volt Bogár Attila is, a BorgWarner Turbo Systems Kft. ügyvezető igazgatója.

2016. december 04., 09:46