Az Oroszlányi Bányász Szakszervezet évzáró ünnepségét tartották pénteken a Bányász Klubban, ahol szakszervezeti vezetők és tagok voltak jelen, illetve illusztris vendégeket is meghívtak a rendezvényre.

Illés Róbert szakszervezeti vezető a jelenlévők között köszönthette Czunyiné dr. Bertalan Juditot, a térség országgyűlési képviselőjét, Magyari Józsefet, a Vértesi Erőmű elnök-vezérigazgatóját, Forisek Istvánt, a Vértesi Erőmű törzskari igazgatóját, bányászati felelős műszaki vezetőt, Eichardt Jánost, az oroszlányi Bányász Nyugdíjas Szakszervezet vezetőjét valamint Papp Péter képviselőt.

Ezt követően Illés Róbert a Márkushegyi Bányaüzem bezárásáig és az ez idáig eltelt időszak, tettek és folyamatok összefoglalására vállalkozott. Kiemelte, a szakszervezet élete mérföldkőhöz érkezett.

– Jövőre nagy ünnep lesz. A helyi szakszervezet munkavállalói érdekképviseleti tevékenységének kezdete óta hatvan év telt el éppen ezért a 2017-es bányásznapi ünnepség programjait fennállásunk hatvan évéhez méltón rendezzük meg – mondta. A vezető arra is célzott, milyen örvendetes hír számukra, hogy a január elsejével megszűnő bázisuk – Márkushegyi Bányaüzem – leendő helyszínéhez ötletként a Bányász Klub is felmerült. A döntést több előzetes tárgyalás előzte meg és a megállapodni kívánt felek elvárásaitól, legfőképp a klub tulajdonosától függően születik majd meg a döntés. Egyelőre annyit tudni, hogy több civil szervezet is pályázik erre a helyszínre.

Illés Róbert bízik abban, hogy a további működés feltételei legalább annyira zökkenőmentesen alakulnak majd, mint amennyire jól megoldott a humán erőforrás kérdése. Úgy tudjuk, a nemrég elbocsátott márkushegyi munkavállalók közül jelenleg nyolcan nem találtak állást, a többiek beilleszkedtek és többségük például hegesztőként dolgozik.

W.Zs.

2016. december 19., 06:41