Megalakulásának 10. évfordulóján Ünnepi Térségi Fórumot tartott az Oroszlány és Térsége Civil Szervezeteinek Egyesülete (OTSZE) kedden a OKSZIK-ban.

A kamarateremben kezdődött program szakmai tájékoztatóját Monostori Éva közösségfejlesztő és Kiss Károly informatikus (Élettér Egyesület) tartották „A Nemzeti Együttműködési Alap 2017 évi működési pályázata és aktuális tennivalók” címmel. Ezt követően pedig a kiállítóteremben polgármesteri köszöntővel vette kezdetét az Ünnepi Térségi Fórum.

Lazók Zoltán beszédben kiemelte, hogy az országszerte bejegyzett mintegy 60.000 civil szervezet közül egyre több szolgál politikai célokat – noha a valódi céljuk a önszerveződés, a közös célok elérése, a közösségi ügyekben való részvételük lenne. - 1995-ben alakult Civil Fórum nyomán 2005-ben jött létre a OTSZE, melyek tagszervezetei főként a kultúra, a nevelés, az oktatás, a sport és a szociális szférában vannak jelen. Oroszlányban az önkormányzat és a civil szféra közötti kapcsolatok alakulása régóta jó irányba halad: a helyi önkormányzat és a civil szervezetek együttműködése többet jelent a civil kezdeményezések felkarolásánál – fogalmazott a városvezető.

Végül gratulált a civilek eddigi munkájához, és további támogatásáról biztosította őket. Az Egyesület megalakulására és az elmúlt évtized tevékenységére Mészáros István OTSZE elnök emlékezett vissza. Ezen felül méltatta az alapítók és együttműködő partnerek az egyesület életében betöltött szerepét is. A résztvevők számára mintegy karácsonyi ajándékként a nemrégiben elkészült „Visszatekintő a Civileké a Ház 20 évére” című kisfilm DVD-jét adták át. Az esemény lezárása fogadással egybekötött barátságos eszmecserével zárult.

2016. december 21., 13:07