Több százezer fenyőfa kerül utcára a következő napokban. Ezek elszállítása térítésmentes és a szolgáltatók kérnek mindenkit, reggel 6 óráig tegyék a ház elé vagy a kuka mellé a kidobandó fát.

– A fenyőfákat leginkább a kukák mellé helyezzék ki, hogyha nagyobb darab, akkor mindenkit megkérnék, hogy törje ketté, vagy fűrészelje el, és mindenképpen olyan helyre tegye, hogy ne zavarjon mást a közlekedésben, illetve ne okozzon semmiben kárt – tájékoztatott Óvári László. Az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. (OKÖ) vezérigazgatója elmondta: az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Terv szerint felkészültek, és januárban két napon, 13-án, valamint 27-én gyűjtik be tömörítős autóval a város teljes területén a fenyőket.

Közben a helyi önkormányzat megbízásából a Varikont Kft. munkatársai is járják az utakat, legalább egyszer egy héten, de ők főként a tömbházakat keresik fel. A vezérigazgató szerint a fák sorsa, hogy termikusan továbbra is hasznosítani tudják őket. Magyarul, bedarálják, majd fűtésre használják a kapott „forgácsot”.

kemma.hu

2017. január 05., 19:31