info@oroszlany.hu      +36 (34) 361-444
info@oroszlany.hu      +36 (34) 361-444
Cikkek
Keresés
Vissza
Fergeteges kosárfieszta – Streetball negyedszer
Hír | Sport

Idén már negyedik alkalommal, sorozatban Kőbánya, Paks, Békéscsaba és Nyíregyháza után Oroszlány városa adott otthont az Országos Streetball rendezvénynek június 20-án.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is nagy várakozás előzte meg a rendezvényt, amit a rengeteg önkéntes, nevezett csapat, változatos programok és médiaérdeklődés is bizonyított. Érkeztek játékosok Budapestről, Monorról, Székesfehérvárról, Szombathelyről, Mórról, Tatáról, Tatabányáról, Komáromból és Veszprémből, sőt Szlovákiából is.

A programok és mérkőzések a városi sportcsarnok, illetve művelődési ház körüli parkolókban kialakított pályákon zajlottak, ahol a legkisebb nebulóktól a felnőtt korosztályokig mérhették össze tudásukat a csapatok. A rendezvényt az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvós Zenekar fellépése után Lazók Zoltán polgármester nyitotta meg, majd a Tűzoltók-Rendőrök VIP mérkőzésével kezdetét vette a versengés.

A rekordszámú, 82 nevezett csapat között öröm volt nézni a legkisebb U11 korosztály játékát, akik 19 nevezett csapattal a legnépesebb utánpótlás korosztályt alkották. A felnőttek között a +23-as férfikategóriában volt a legnagyobb tülekedés, így a rendezvény fődíját, egy wellness hétvégét is ezen kategória győztese vitte el.

A mérkőzések mellett különböző színes programok (Hot Iron, spinning, walk-energy, teremkerékpár-bemutató, nívós táncfellépők), VIP összecsapások (rendőrök, tűzoltók, Eötvös-Hamvas, Zsolnay Team, Focisták, OSE Szurkolók, OSE Szülők, Karate, Cselgáncs), dobóversenyek és zsákoló verseny szórakoztatta a nagy számban megjelent közönséget.

A díjátadók során a Pest Megyei Bajnoki Címért járó aranyérmeket az OSE felnőtt női csapata a színpadon vehette át a bajnokság szervezőjétől. A Streetball díjait a rendezvény végén Gurszky Géza (KEMKSZ főtitkára), Beck Ferenc (OSE elnöke), és Ughy Albert (OSE játékosa) adta át.

A rendkívül jól szervezett, színvonalas rendezvényen helyi győztesek is szép számmal születtek, akik az országos döntőbe jutva a budapesti Műjégpályán tovább öregbíthetik majd az oroszlányi kosárlabda hírnevét.

OSE

2015. június 23., 20:50
Vissza

Legnépszerűbb cikkek

Ipari parki buszmenetrend! (6632)
Oroszlány város helyi autóbuszjáratai 2015. július 1. (szerda) üzemkezdettől az alábbi új menetrend szerint közlekednek
Beindultak a betörők (5410)
A betöréses lopások során az elkövetők a lehető legkisebb kockázatot vállalva a legnagyobb anyagi haszonra törekednek
Én is bányász vagyok (5285)
Oroszlány várossá válásában, a jelenlegi infrastruktúra és városkép kialakításában fontos szerepe volt a bányászatnak
Nyitnak a Gresók (5688)
File Beáta jegyző jelenlétében avatták fel azt az új, helyi vállalkozók által megálmodott kereskedelmi egységet
Megújuló városi televíziózás? (5311)
Pályázatot ír ki az önkormányzat a televíziós műsorszolgáltatási feladatok ellátására
Ifjú tűzoltók kerestetnek! (5013)
Az tűzoltó egyesület fiú-, és lánycsapatába keres olyan fiatalokat, akik érdeklődnek a tűzoltó hivatás iránt

Elérhetőségeink

Oroszlány Város Polgámesteri Hivatala

A honlap tartalmáért felelős vezető:
Lazók Zoltán - Oroszlány Város polgármestere

A honlap tartalmát szerkeszti:
Ivák István ivak@okis.hu