info@oroszlany.hu      +36 (34) 361-444
info@oroszlany.hu      +36 (34) 361-444
Cikkek
Keresés
Vissza
Éjszakába nyúlóan üléseztek
Hír | Önkormányzat

Emberesre sikeredett a keddi képviselő-testület anyaga, hiszen a két ülés közötti polgármesteri beszámolóban 45 pont szerepelt, majd a rendes ülés témái közé is bekerült 24 napirend.

A grémium – többek között – módosította a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról és a gyermekvédelem helyi szabályairól és a készpénzes kifizetésekről szóló rendeletét.

Az Egészségügyi és Szociális Bizottság javaslata alapján az önkormányzat 105 fő egészségügyben dolgozó közalkalmazottat részesít elismerésben, s erre a célra 9 millió forintot különítettek el.

A továbbiakban tájékoztató hangzott el a Hamvas Béla Gimnázium és Szakképző Iskola intézményi átszervezéséről és szándéknyilatkozatot fogadott el a testület az oroszlányi középfokú oktatásról.

Mint az az anyagban szerepel: Az elmúlt években országosan is vajúdó oktatáspolitika sajnos több negatív hatással sújtotta városunkat. A korábban is meglévő apró ellentéteket a politikai színtéren egyre jobban erősödő romboló erők pusztító eszközzé tették a középfokú képzés intézményeiben és annak közvetlen környezetében. Az intézmények összevonása, illetve erőszakos állami tulajdonba vétele csak fokozta és még mélyebbé tette az amúgy is rossz irányba menő folyamatokat. A város vezetői alapvető fontosságúnak ítélik a helyi szak- és gimnáziumi képzés megőrzését és aggódva kísérik figyelemmel a Kormány által megkezdett és sajnos eléggé átláthatatlan, az érintetteket meg nem kérdező döntések hatására kialakuló folyamatokat, ezért Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kinyilvánítja, hogy a településen működő középfokú oktatási intézményeit a Kormány bármilyen szándéka ellenére is megőrizi, azokat a jövőben (hosszú távon) fenntartani és működtetni szándékozik.

Komoly érdeklődés kísérte a 2015. évben végzett belső ellenőrzési tevékenység főbb megállapításait taglaló témát, aminek dokumentuma hétfőn került nyilvánosságra. Ebben a városi könyvtárra, a művelődési központra, a tűzoltóságra, illetve a polgármesteri hivatalra vonatkozó vizsgálati észrevételek olvashatók.

Utóbbival kapcsolatban mintegy 40 észrevétel került a dokumentumba. 2014-ben például közel 600 ezer forintot költöttek csak reprezentációs célú borra. Hasonlóan meghökkentő tétel az a 120 millió forint, amit reklám és propaganda célra költöttek el az előző ciklusban, s amivel kapcsolatban szintén több negatív észrevétel született.

A jelentés két céget is megemlít: a Papp és Társa Kft, valamint a Biba Duo Kft. a vizsgált időszak alatt 14,8 millió forintnyi számlát bocsátott ki. A két társaság az önkormányzat reprezentációs megrendeléseinek több mint 60 %-át vitte el. Az ülésen elsősorban Szabó Mihály (Jobbik) kezdeményezte a konkrét felelős személyek megnevezését, ez a kérés azonban személyiségi jogokra hivatkozva visszautasításra került. A képviselő azonban bármikor betekinthet az iratokba.

Az ülés fontosabb napirendi pontjaira a napokban visszatérünk!

A teljes anyag a város weboldalán olvasható

2015. július 01., 17:09
Vissza

Legnépszerűbb cikkek

Ipari parki buszmenetrend! (5392)
Oroszlány város helyi autóbuszjáratai 2015. július 1. (szerda) üzemkezdettől az alábbi új menetrend szerint közlekednek
Megújuló városi televíziózás? (4489)
Pályázatot ír ki az önkormányzat a televíziós műsorszolgáltatási feladatok ellátására
Nyitnak a Gresók (4157)
File Beáta jegyző jelenlétében avatták fel azt az új, helyi vállalkozók által megálmodott kereskedelmi egységet
Én is bányász vagyok (4549)
Oroszlány várossá válásában, a jelenlegi infrastruktúra és városkép kialakításában fontos szerepe volt a bányászatnak
Ifjú tűzoltók kerestetnek! (4369)
Az tűzoltó egyesület fiú-, és lánycsapatába keres olyan fiatalokat, akik érdeklődnek a tűzoltó hivatás iránt
Éjszakába nyúlóan üléseztek (4031)
Emberesre sikeredett a keddi képviselő-testület anyaga

Elérhetőségeink

Oroszlány Város Polgámesteri Hivatala

A honlap tartalmáért felelős vezető:
Lazók Zoltán - Oroszlány Város polgármestere

A honlap tartalmát szerkeszti:
Ivák István ivak@okis.hu