info@oroszlany.hu      +36 (34) 361-444
info@oroszlany.hu      +36 (34) 361-444
Cikkek
Keresés
Vissza
A szépkorúakat kérdezik
Hír | Önkormányzat

Kérdőíves felmérést indít Oroszlány Város Önkormányzata, amelynek fontos, hogy átlássa a településen élő 60 év feletti korosztály életét. A jelzett korosztály létszáma folyamatosan növekszik, ezért szükséges, hogy az önkormányzat intézkedési tervet dolgozzon ki szociális ellátórendszerének fejlesztésére, kapcsolódó szolgáltatásainak bővítésére, egyéni problémák kezelhetőségére.

A városban a 60 év feletti lakosok száma 4541 fő, ebből a 65 év feletti lakosok száma 3264 fő. A 60 év feletti lakosok száma a város összlakosságának 24%-a. Az érintett létszám negyedének, mintegy 1200 főnek a megkérdezése szerepel a tervekben.

Szociális szakemberek tapasztalatai azt mutatják, hogy a fiatalabbakhoz, a gyerekes családokhoz a rendszer lefedettsége miatt könnyebb eljutni, mint az idősebb korosztályhoz. Rövidebb és hosszabb távon is szeretné tudni az önkormányzat, hogy milyen szükségletei, igényei vannak/lesznek, az érintetteknek. A pontos, aktuális helyzetkép, a korosztály igényeinek megismerése, és az erre épülő idősügyi koncepció és intézkedési terve megvalósítása érdekében döntött az önkormányzat a 60 év feletti korosztály bevonásával történő felmérésről.

A kérdőívekkel elsősorban szociális szakemberek, valamint időskorúak segítésével is foglalkozó civil szervezetek tagjai fognak kopogtatni. Őket a Szociális Szolgálat szakemberei előzetesen felkészítik, egy kérdőív kitöltése várhatóan 1 órát vesz majd igénybe. A kérdezőbiztosok megbízólevelet kapnak, polgármesteri aláírással. A feladat szükségességét jól jelzi, hogy már most több személy jelezte, hogy önkéntes munkában, térítésmentesen vállalja néhány kérdőív gondozását.

A kérdőíves megkeresés 2018. július 15-től október 15-ig tart. A kiértékelést követően a képviselőtestület decemberben tárgyalja az eredményeket.

2018. július 11., 13:38
Vissza

Legnépszerűbb cikkek

Lomtalanítás 2018-ban (9274)
Az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. Oroszlány város területén 2018. évben 4 alkalommal lomtalanítást végez
Nyitnak a Gresók (8366)
File Beáta jegyző jelenlétében avatták fel azt az új, helyi vállalkozók által megálmodott kereskedelmi egységet
Én is bányász vagyok (6527)
Oroszlány várossá válásában, a jelenlegi infrastruktúra és városkép kialakításában fontos szerepe volt a bányászatnak
Ipari parki buszmenetrend! (8637)
Oroszlány város helyi autóbuszjáratai 2015. július 1. (szerda) üzemkezdettől az alábbi új menetrend szerint közlekednek
Beindultak a betörők (6782)
A betöréses lopások során az elkövetők a lehető legkisebb kockázatot vállalva a legnagyobb anyagi haszonra törekednek
Megújuló városi televíziózás? (6524)
Pályázatot ír ki az önkormányzat a televíziós műsorszolgáltatási feladatok ellátására

Elérhetőségeink

Oroszlány Város Polgámesteri Hivatala

A honlap tartalmáért felelős vezető:
Lazók Zoltán - Oroszlány Város polgármestere

A honlap tartalmát szerkeszti:
Ivák István ivak@okis.hu