info@oroszlany.hu      +36 (34) 361-444
info@oroszlany.hu      +36 (34) 361-444
Cikkek
Keresés
Vissza
Házunk táján biztonságos a szolgáltatás
Hír

A magyarországi hulladékgazdálkodási közszolgáltatást vizsgálta az alapvető jogok biztosának hivatala. Az eredményről Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója számolt be egy közleményben. Jogi és működési aggályokat állapították meg és problémákat látnak az NHKV (Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.) működésében is.

Bár a törvény a települési önkormányzatok feladatává teszi a hulladékgazdálkodást, azonban az ehhez szükséges szabályozási és gazdálkodási jogosítványaik nagy részét az NHKV birtokolja, a legutóbbi Zöld Híd botrány pedig bejárta a magyar sajtót. A cég leállt a szemétszállítással, a feladatot a katasztrófavédelem látja el október vége óta, irányítja és szervezi Pest és Nógrád megye 116 településén a hulladékszállítást.

Régiónkban a Vertikál Zrt. végzi a hulladékszállítást konzorciumi partnerein keresztül, melyek egyike az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. A társaság a Közép-Duna Vidéke Társulással kötött közszolgálati szerződés alapján végzi a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást – tájékoztatott Rajnai Gábor alpolgármester, aki tagja a Közép-Duna Vidéke Társulás operatív tanácsának.

Mint elmondta, a Vertikál közel 160 település 650 ezres lakosságát látja el. A régióban biztonságos a szolgáltatás, és megfelelő annak színvonala. Az EU-tól elnyert 15 milliárd forintnak köszönhetően folyamatos a járművek, gépek, berendezések felújítása és cseréje, valamint a hulladéklerakók sincsenek veszélyben, így belátható időn belül nem fordulhat elő az a havária helyzet, ami napok óta foglalkoztatja a közvéleményt a gödöllői régióban.

2018. November 07., 22:10
Vissza

Legnépszerűbb cikkek

Lomtalanítás 2018-ban (9753)
Az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. Oroszlány város területén 2018. évben 4 alkalommal lomtalanítást végez
Nyitnak a Gresók (8764)
File Beáta jegyző jelenlétében avatták fel azt az új, helyi vállalkozók által megálmodott kereskedelmi egységet
Én is bányász vagyok (6797)
Oroszlány várossá válásában, a jelenlegi infrastruktúra és városkép kialakításában fontos szerepe volt a bányászatnak
Ipari parki buszmenetrend! (8931)
Oroszlány város helyi autóbuszjáratai 2015. július 1. (szerda) üzemkezdettől az alábbi új menetrend szerint közlekednek
Beindultak a betörők (7017)
A betöréses lopások során az elkövetők a lehető legkisebb kockázatot vállalva a legnagyobb anyagi haszonra törekednek
Megújuló városi televíziózás? (6727)
Pályázatot ír ki az önkormányzat a televíziós műsorszolgáltatási feladatok ellátására

Elérhetőségeink

Oroszlány Város Polgámesteri Hivatala

A honlap tartalmáért felelős vezető:
Lazók Zoltán - Oroszlány Város polgármestere

A honlap tartalmát szerkeszti:
Ivák István ivak@okis.hu