info@oroszlany.hu      +36 (34) 361-444
info@oroszlany.hu      +36 (34) 361-444
Cikkek
Keresés
Vissza
Csikkmentes Oroszlány!
Egészség | Hír

Tudta, hogy egy cigarettacsikkben 4 ezer toxikus anyag van? Hogy ezer liter vizet tud megmérgezni? S azt, hogy a füstszűrőben lévő műanyagok 20 év alatt bomlanak le?

Minderről szó esett hétfőn délelőtt a városházán, ahol a neves műsorvezető-riporter Vujity Tvrtko és az önkormányzat bontott zászlót a csikkmentes Oroszlányért.

A tévés személyiség elsőként a legnagyobb közösségi oldalon kelt ki a rengeteg károsanyag ellen, lévén városi kötődése, sőt itt van bejelentett lakcíme is.

Mint írta: Nem szeretnék én megszégyeníteni vagy zavarba hozni senkit, de nem tudom nyugodt szemmel nézni, ahogy egyesek hamutartónak használják a hazámat! Szerintem mindenki látja, hogy mennyit utazom: csak az az elmúlt egy héten voltam Borsodban, Baranyában, Vas megyében, aztán Kisbéren és Oroszlányban, most indulok Tolnába. Szörnyű látni, hogy az amúgy gyönyörű Magyarországgal mit művelünk, hogyan nem figyelünk az értékeire. Nálam a hazaszeretet nem a Trianon-filmemnél kezdődik, hanem annál, hogy nem teszem tönkre Magyarországot! Nos, elegem lett! Ki lehet mutatni, hogy a maradék nikotin hogyan szivárog a földbe és ott milyen hatalmas károkat okoz, de enélkül is egyszerűen borzalom, hogy mekkora hegyekben áll a csikk-kupac megannyi helyen!

- Nem húzom tovább: rengeteg városban megfordulok, és egyértelműen úgy érzem, hogy a Komárom-Esztergom megyei Oroszlány az egyik legcsikkesebb város. Százával és ezrével hevernek szétdobálva a cigarettavégek mindenhol, a tereken, az utcákban, a kiránduló padok mellett! A legtöbb szemét pedig szerintem pont a városközpontban van! Az első benyomásom az, hogy rendkívül pozitív visszajelzések érkeztek, sokan segítenek és sokan is fognak segíteni! Feleségem és családom az élére áll ennek a kezdeményezésnek, de barátok, követők, segítők nélkül nem menne semmi! Lesznek. Sokan lesznek! Nagyon sokan lesznek – fogalmazott Vujity Tvrtko.

A riporter a poszttal párhuzamosan kereste meg Lazók Zoltán polgármestert a projekt ötletével, s ennek lett egyenes következménye a hétfői megbeszélés, amelyen a civil és sportszervezetek mellett ott voltak az intézmények, valamint a helyi sajtó képviselői is.

A példamutatás szándékával meghirdetett akció a következő napokban szervezőmunkával folytatódik, a cél pedig az, hogy június 3-án délután minél többen vegyenek részt a település csikkmentessé tételében, és ez lehetőleg a jövőben is így maradjon.

A kezdeményezésről, valamint az előkészületekről folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat!

2019. May 14., 06:35
Vissza

Legnépszerűbb cikkek

Lomtalanítás 2018-ban (9945)
Az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. Oroszlány város területén 2018. évben 4 alkalommal lomtalanítást végez
Nyitnak a Gresók (9001)
File Beáta jegyző jelenlétében avatták fel azt az új, helyi vállalkozók által megálmodott kereskedelmi egységet
Én is bányász vagyok (6965)
Oroszlány várossá válásában, a jelenlegi infrastruktúra és városkép kialakításában fontos szerepe volt a bányászatnak
Ipari parki buszmenetrend! (9099)
Oroszlány város helyi autóbuszjáratai 2015. július 1. (szerda) üzemkezdettől az alábbi új menetrend szerint közlekednek
Beindultak a betörők (7143)
A betöréses lopások során az elkövetők a lehető legkisebb kockázatot vállalva a legnagyobb anyagi haszonra törekednek
Megújuló városi televíziózás? (6848)
Pályázatot ír ki az önkormányzat a televíziós műsorszolgáltatási feladatok ellátására

Elérhetőségeink

Oroszlány Város Polgámesteri Hivatala

A honlap tartalmáért felelős vezető:
Lazók Zoltán - Oroszlány Város polgármestere

A honlap tartalmát szerkeszti:
Ivák István ivak@okis.hu