2015. február 01.

Évet értékeltek az oroszlányi polgárőrök

Nagyon nehéz olyan személyt találni, aki a szabadidejének terhére vállalja a közbiztonság érdekében az ellenszolgáltatás nélküli munkát – kezdte beszámolóját szombaton délután Gánics József, az Oroszlányi Polgárőr Egyesület elnöke a civil szervezet évértékelő, évnyitó eseményén, ahol Lazók Zoltán polgármester mellett ott volt Madari Csaba városi rendőrkapitány, Bárdos Zoltán megyei polgárőr elnök és Nagy Csaba, a Rákóczi Szövetség városi elnöke is.

Az egyesület 1992. óta működik eredményesen, 23 fős csekély, de aktív létszámmal, azonban inkább legyünk kevesen, tenni akarók, mint egy felhígult semmit nem érő, látványtervező szervezet – fogalmazott Gánics József, aki a továbbiakban tiszteletet parancsoló adatokat ismertetett: a tavalyi évben aktívan közreműködtünk az önkormányzat által megrendezésre kerülő ünnepségeken, amelyeken területőrzést, rendezvénybiztosítást és útvonal biztosításokat hajtottunk végre. Több mint 9 ezer órás szolgálatot teljesített a közösség, ami átlagosan közel 400 órát, azaz napi 8 órával számolva 50 napot jelent fejenként. Bátran kijelenthető, hogy nincs még egy olyan szervezet, melynek tagjai térítés nélkül ennyit dolgoznának a köz érdekében, eredményességünket pedig az is bizonyítja, hogy Fazekas János társunk 2014-ben kiérdemelte az év polgárőre címet – mondta az elnök.

A csapat együttműködik az iskolákkal, intézményekkel, a civil szervezetekkel, a rendőrség bűnmegelőzéssel foglalkozó előadóival, technikai eszközeik kölcsönadásával is támogatva a munkát. Különösen infra és hőkamerájuk, defibrillátor készülékük nagy segítség.

A beszámolót követően Lazók Zoltán az aktív létszám emelésének szükségességét, míg Madari Csaba a kiváló munka méltatása mellett a lakosság biztonságérzetének növelését, a fiatalabb korosztály bevonását fogalmazta meg az idei év fő feladatai között. A program zárásaként az is elhangzott, hogy tavalyi munkájáért Török Attila, Breitner Rudolf, Farkas Ferenc, Hezler Csaba, Tóth József és Lakner György érdemelte ki a külön elismerést.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek