Kultúra
2015. március 14.

Maraton a művházban

Briliáns ötlet volt az első emeleten a múlt század húszas, negyvenes éveit idéző jazz coctail bár kialakítása már az elmúlt hétvégén is, amit bizonyított a családi nap látogatottsága is. Így aztán a hasonló közösségi helység nem hiányozhatott a Civileké a ház programsorozat utolsó előtti napján sem pénteken, a Kulturális Maratonon.

A szervezők ötletességét dicsérte az a másik újítás is, hogy teljesítménylapot osztottak ki a jelentkezők között, amit igazoltatni kellett az események állomásain, és ajándékot nyerhetett, aki bírta délután öttől este fél 11-ig a maraton rendezvényeit – de szaladjunk ennyire előre!

Kövesdi Béla volt vendége az Én Zeném sorozatnak, a vendégek pedig jó egy órán keresztül ismerkedhettek a nagy lázadók, Viszockij, Hobo, Marina Vlady és Cseh Tamás munkásságával, művészetével.

Ezt követte a Műélmény Kávézó és a civil szervezetek tárlatának megtekintése, ahol a művelődési központ kedves munkatársai kínálták a kávékülönlegességeket, miközben Földesi Ferenc művelődéstörténész Kölcsey Ferenc életének titkaiba vezetett be a Himnusz megírásáig.

Koraeste Truffaut: Jules és Jim című filmje szerepelt a programban, végül Nyeső Mari koncertje várta az érdeklődőket az Enbo’s Presszóban, ahol a legkitartóbbak átvehették ajándékaikat.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek