Kultúra
2015. március 15.

Civil „számvetés”

Tizenkilencedik alkalommal várta kilenc napon keresztül húsz programmal vendégeit a Civileké a ház sorozat a művelődési központban és a Bányász Klubban, az oroszlányi civil szervezetek hagyományos, éves seregszemléjén. A szombati zárónapon a megyei néptáncfesztivál, majd a teltházas zárógála méltó befejezése volt a rendezvénynek, amelyről Körtvélyfáy Zoltán intézményvezetőt rendhagyó összegzésre kértük – a számok nyelvén.

- Komoly erőpróba volt ez a bő hét nemcsak nekem, a „beton” minden munkatársának is. Már a nyitó kiállítás különleges volt: első alkalommal volt jelen a két partnertelepülés, Vágsellye és Plochingen, nemzetközivé téve így a 21 szereplős tárlatot, amelyet 120-an tekintettek meg március 6-án, majd a Silhouette balett előadását több mint 250-en nézték meg.

Nem várt magas részvételt hozott a második nap két túrája. 80 kerékpáros szállt nyeregbe, 150-en pedig a gyaloglást választották a szombati kellemes időben.

A nőnapi Család-Csalogató szintén hozta az „elvárt” látogatottságot, a gazdag programkínálatot több mint 400-an keresték fel, s különösen az élő bábelőadást kedvelték a kisgyerekesek, de teltházas volt az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvózenekar nőnapi koncertje is.

Március 9-én a hölgytémák 60, majd a keddi egészségnap több mint száz látogatót vonzott, a délutáni járási nyugdíjas klubtalálkozóra pedig az oroszlányiak mellett érkeztek vendégek Kecskédről és Bokodról is, így közel százan szórakoztak együtt a Bányász Klubban.

Szerdán a Baráti Kör éves közgyűlésén 80-an, a csütörtöki konferencián 40-en ültek a széksorokban, s így érkeztünk el az egyik legszínvonalasabb eseményhez, a pénteki Kulturális Maratonhoz, aminek részeit 150-en követték, pedig délután ötkor kezdtünk, és közel járt az óramutató a 11-eshez a záráskor – sorolta az intézményvezető.

- A finisben szombaton délelőtt a megyei néptáncfesztiválra 13 tánccsoport 200-at meghaladó táncosa lépett a színpadra. Többek között Tátról, Vértessomlóról (2 csoport), Felsőgalláról, Kecskédről érkeztek hagyományőrzők, s bizony a kísérőkkel együtt komoly tömeg mozgott a házban, de alighogy végeztek, rövid szünetet követően újra megtelt a 350 nézőt befogadó színházterem hogy jó hangulatú, színvonalas műsorszámokkal, tizenegy csoport mintegy száz fellépője búcsúztassa a civilek idei nagy seregszemléjét – ismertette a részleteket Körtvélyfáy Zoltán megbízott igazgató.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek