Közélet
2015. május 18.

Kirándulni jó

2015. május 16-án reggel egy egész busznyi kalandra éhes és vállalkozó kedvű a - Hamvas Béla Gimnáziumban tanuló diák, ex-diák, jelenleg ott tanító és –volt tanár, illetve szülők vágtak neki egy nem mindennapi kirándulásnak az ausztriai Medve-szurdokba.

A nagy adag jókedv, remek társaság és kirándulni vágyás hamar hatalmába kerítette a társaságot. A páratlan látvány és kiránduláshoz ideális időjárás nagyot lendített a kis csapat amúgy sem elhanyagolható hangulatán.

Mindössze 164 –a szurdokban kiépített – létra megmászása után, még mindig jókedvűen és fáradhatatlanul megpihentünk az 1209 m magasan található étterem teraszán. Itt fogyasztottuk el otthonról hozott elemózsiánk egy részét. Innen a legbátrabbak felkapaszkodtak az 1722 méter magasan fekvő hegycsúcsra. Az ő elmondásuk alapján felejthetetlen élmény volt a csúcson lenni, hiszen páratlan látvány tárult a szemük elé.A csapat kevésbé sportos tagjai a teichalmi tó felé vették az irányt. Nem csalódtak ők sem az őket fogadó látványban. A paradicsomi környezet madárcsicsergéstől hangos zaját csak a fényképezőgépek állandó kattogása zavarta meg némiképp.

Bevárva csúcsról érkező társaikat, élményekben gazdag napot együtt töltve indult haza a kis társaság. A közösségi oldalra feltöltött fényképek magukért beszélnek. Köszönet Torma Lajos önkormányzati képviselőnek, aki remek túravetőnk volt.

- Majorovitsné Mózes Gertrúd szervező -


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek