Sport
2015. május 20.

Felemás szereplés

Sportbaráti meghívásnak tett eleget a hétvégén az Oroszlányi Judo Club az ausztriai Zeltwegben, ahol nemzetközi judo versenyen vettek részt.

17 nemzet 110 egyesületének több mint hétszáz versenyzője, köztük többek között észt, bolgár, szerb, román, francia és szlovén sportoló küzdött a tatamikon. Szombaton a diák-és serdülő korosztály, majd vasárnap az ifik és a juniorok küzdöttek a helyezésekért.

A verseny első napján Praveczki Tamás 17 indulóból sajnos nem ért el helyezést, Áncsák Kitti pedig az V. helyen végzett. Őket az igazolt versenyzők követték. Először Baliga Ákos, neki 21 főből kellett előre jutnia. Remek küzdelmekkel haladt előre, a bronzéremért mérkőzhetett – ami sajnos nem sikerült. Így ő is V. helyezett lett. Edzője, Végh Tibor nagyon elégedett volt a versenyzésével. Asztalos Balázs mezőnye 20 főből állt. A döntőbejutást hosszabbítással tudták csak eldönteni, és azt Balázs bírta tovább, így az aranyéremért is harcba szállhatott. Sajnos annyi energiát elvett az előző meccs, hogy nem sikerült győzedelmeskednie – ezüstérmet kapott.

Pinke Zsófi szerencsésebb volt, az ő súlycsoportjában 5 induló volt, és két győzelemmel a bronzérmet szerezte meg. A nap végén Fekete Flórián áll tatamira, bőven volt ellenfele neki is. Nem sikerült jól az első mérkőzése, és idén nem került a dobogóra.

Vasárnap Baliga György kezdett. Ő egész héten fogyasztott a megfelelő súly eléréséhez – ami sikerült is, formája azonban hanyatlott, helyezetlenül zárta a napot. Parti Petra sem győztes meccsel kezdett, de utána remek hozzáállással, két győzelemmel mégis a dobogóra állhatott, bronzérmet hozott haza.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek