Közélet
2015. május 29.

Tűzoltó gyermeknap

Május 31-én délelőtt tíz órától egészen délután négy óráig tekinthetik meg az érdeklődők Komárom-Esztergom megyében a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok, katasztrófavédelmi őrsök, valamint az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok laktanyáit, kiállításait és speciális járműveit.

A kicsik és családjuk a gyermeknapon bepillanthatnak a tűzoltók életébe, megismerhetik a tűzoltóautók speciális felszereléseit, és testközelből megnézhetik a gyakran emlegetett feszítő-vágó eszközöket is.

A katasztrófavédelmi gyermeknapon több próbariasztást is tartanak majd a tűzoltólaktanyákban, így az érdeklődők azt is láthatják, hogyan csúsznak le a tűzoltók a szertárba vezető csövön és öltöznek fel beavatkozó ruhába másodpercek alatt, hogy a jelzést követő százhúsz másodpercen belül el tudjanak indulni a bajba jutottak megsegítésére.

Az autók szerelmeseinek is érdemes kilátogatni ezen a napon a tűzoltólaktanyákba, hiszen felülhetnek és fotót is készíthetnek a többtonnás monstrumokkal. A rendezvényekre szeretettel várjuk a családokat!

- Katasztrófavédelem -


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek