Sport
2015. június 15.

Oroszlány 60 a Vértesben

Hatszázötvenen vágtak neki szombaton reggel a 10-20-30-40-50-60 kilométeres gyalogtúrának, illetve a 40 kilométeres kerékpáros etapnak, az Oroszlány 60 teljesítménytúrán.

Az Oroszlányi Sport Egylet (OSE) Természetjáró Szakosztálya (Kószák) által szervezett megmérettetésen a 20 km-es távot választották a legtöbben, szám szerint 166-an, de a leghosszabb útvonalra is vállalkoztak 61-en. A kerékpáros távon 55 induló volt.

Az útvonal az Oroszlány-Majk-Köhányás-Gánt-Vérteskozma-Várgesztes-Csákányospuszta-Vértessomló-Oroszlány által határolt területen belül lett kijelölve, és kevés kivétellel turistautakon haladt a Vértes erdeiben. A szervezők szí¬nes térképet, szöveges útvonalleí¬rást biztosítottak minden indulónak, és végig gondoskodtak vízvételi lehetőségről is, amire szükség is volt a nyári kánikulában.

Végül 613-an teljesítették a vállalt etapot szinte minden korosztályból, hiszen a legfiatalabb résztvevő még nem töltötte be az első életévét, a legidősebb túrázó pedig elmúlt 70 éves.

Az OSE 25 éves születésnapjának jegyében rendezett esemény sikerét jelzi egyébként, hogy míg az elsőn 300-an vettek részt, a mostani, kilencediken már 650-en. Jövőre június első szombatján pedig jubilálnak, 10. alkalommal várják majd a Kószák a természetjárás szerelmeseit.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek