Sport
2015. június 21.

Kosárfesztivál a bányászvárosban

Negyedik alkalommal adott otthont szombaton Oroszlány és az Oroszlányi Sport Egylet (OSE) a Streetball Challenge programjának, ami 23. alkalommal indult tavasszal országos körútjára.

A régi kosaras fellegvárban Lazók Zoltán polgármester köszöntötte a sportolókat és érdeklődőket a szabadtéri színpad előtti téren, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a térségben soha nem látott népszerűségnek örvend a kosárlabda, amit mind többen kedvelnek és művelnek.

- Grundokon, utcákon és parkolókban játsszák nap-mint nap ezt a 3-3 elleni játékot egy palánkra. A streetball elsősorban a tömegek és nem a profik játéka, bárki beszállhat, nincsenek bonyolult szabályok. Az egyetlen cél a sportszerűség, az élvezet, a szórakozás, az egészségmegőrzés és a játék – fogalmazott a városvezető.

A több mint egytucat hivatalos versenyszám mellett, többek között rendőr-tűzoltó, illetve OSE szurkoló-labdarúgók kosárrangadó, iskolák és sportkörök közötti mérkőzések, dobó- és zsákolóversenyek színesítették a programot, s pályára lépett a program hagyományos sztárvendége, Vujity Tvrtko újságíró, tévés személyiség és felesége, a 110-szeres válogatott kosárlabdázó Zsolnay Gyöngyi.

És hogy a gyerekek még jobban érezzék magukat, felkereshették az események szomszédságában a főtéri Napfénykarnevált, ahol légvárak, trambulinok, arcfestés, bábszínház, ügyességi játékok és még sok-sok érdekesség várta az érdeklődőket.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek