Közélet
2015. június 21.

Múzeumok Éjszakája

Tizenhat éve, 1999-ben indult francia példa nyomán Magyarországon a Múzeumok Éjszakája nevezetű kulturális program. A több száz helyszín között évek óta Oroszlány is megtalálható, idén a Szlovák Tájházban várták az érdeklődőket a szervezők, akik a változatos, érdekes produkciók és előadások között meglepetést is tartogattak.

A Kridlovka ifjúsági zenekar hívogató muzsikáját követően Károlyiné Plóza Melinda a Falu Hagyományőrző Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, s nyitotta meg a pajtatárlatot, ahol gimnázium diákjainak műveit, valamint a Fénnyel Festők Klubjának fotóit tekinthették meg az érdeklődők, majd a Bránicska gyermek tánccsoport fellépése előtt a Szintikék együttes adott mini koncertet.

Szedlák Jánosné festőművész kiállításának megnyitóján unokája, Székely Gábor és az Evangélikus Kórus működött közre, majd Földesi Ferenc müvelődéstörténész a XVII. századi magyar világutazókról tartott előadást.

Az Új Forrás című irodalmi lap legfrissebb számának bemutatója alkalmából érkezett az eseményre Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző, gitáros-énekes, az est meglepetésvendége, végül az éjszakába nyúló rendezvény legkitartóbb résztvevői a Colombre Band koncertje után Forgács József televíziós szerkesztővel tehettek kirándulást a csillagok világába.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek