Közélet
2015. június 22.

Webstart

Több mint fél évvel ezelőtt ült össze első alkalommal az a stáb, amelynek feladata az volt, hogy készítse el a város új weboldalát. Az előző (ami még hónapokig elérhető marad, de már nem frissül, és az új cikkek már csak az új weboldalra kerülnek fel) 2007 októberében indult, és a szakemberek azt tanácsolták, ne a régit toldozzuk, foldozzuk, hanem egy teljesen új, a kor követelményeinek megfelelő portál szolgálja a továbbiakban Oroszlány lakóit.

Látvány és tartalomtervezés, megújult menürendszer, minden elemében jelenkori, XXI. századi számítástechnikai megoldások és esztétikus dizájn. Ezen feladatok megoldása foglalkoztatta az elmúlt időszakban a fejlesztőket. És ma elérkezett a bemutatkozás napja.

A csapat tagjainak a fejlesztés során több ezer dokumentumot kellett átnézniük, és ez a munka nem is fejeződött be, év végéig tart. A cél azonban változatlan maradt: olyan internetes oldalt alkotni, amelyen könnyű az eligazodás és a keresés, megfelelő felület áll a napi friss hírek és az audiovizuális tartalom rendelkezésére, megtalálhatók az önkormányzat, a hivatal és az intézmények részletes adatai, az elérhetőségek, valamint az elektronikus levélcímek, de tájékozódni lehet a pályázatokról és a közpénzek felhasználásáról is.

A weboldal több mint félévnyi előzetesen feltöltött anyaggal startol, de hangsúlyozni szeretném, hogy rengeteg munka volt, van és lesz is még vele. A portál – természetesen – nem befejezett, hiszen az archív tartalmak folyamatos szelektálása és feltöltése folytatódik, a még meg nem valósított ötletek, látványelemek programozása jelenleg is tart.

A szakmai és szűk felhasználói teszteket követően most azonban jöjjön az igazi megmérettetés, hiszen a puding próbája az evés.

Kérjük és várjuk a véleményeket, javaslatokat, ötleteket, s mindazoknak köszönöm a munkáját, akik tettek azért, hogy jó szívvel ajánlhassam Oroszlány polgárainak a www.oroszlany.hu portált.

- Lazók Zoltán polgármester -


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek