Kultúra
2015. november 30.

Népdalosok találkoztak, és kigyulladtak az adventi fények

Negyedszázada, 1991-ben rendezték meg első alkalommal Oroszlányban az Adventi Népdalköri Találkozót, s ezt idézte fel elsőként vasárnapi megnyitójában Szabolcs András ötletgazda, a művelődési központ egykori igazgatója. Mint elmondta, ez volt a város életében a rendszerváltást követő első országos hírű kulturális rendezvény, és azért a népdalok megszólaltatására esett a választás, mert ezek mindenkit összekötnek.

Sport
2015. november 30.

Eljátszott játék

Mindkét csapat idegesen kezdte a találkozót Törökbálinton. Az oroszlányiak rengeteg üres helyzetet dolgoztak ki, de nem tudtak élni vele. Aztán megnyugodtak a kedélyek, meg a befejezések is pontosabbak lettek, előnnyel zárult a negyed.

Sport
2015. november 30.

Szezont zárt az OSZE

Hazai pályán fogadta a Nyergesújfalu SE-t a felnőtt, és az U19-es csapat az őszi szezon utolsó fordulójában. Ezúttal mindkét csapatnak sikerült itthon tartania a 3 pontot.

Közélet
2015. november 29.

Rákóczi évzáró

Évet zárt a Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezete. Idei utolsó összejövetelüket is hatalmas érdeklődés kísérte, zsúfolásig megtelt az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár kamaraterme. Értékelő beszédében a város egyik legaktívabb civil szervezetének tevékenységéről Nagy Csaba elnök számolt be.

Közélet
2015. november 29.

Köszöntötték az oroszlányi kistérség véradóit

A Magyar Vöröskereszt 1988-óta ünnepeli a véradók napját november 27-én. Ebből az alkalomból a helyi vöröskereszt aktivistái közös ünneplésre invitálták csütörtökön az oroszlányi kistérség véradóit. A megjelenteket dr. Brunner Róza városi elnök köszöntötte, köztük Rajnai Gábor alpolgármestert, dr. Bercsényi Cecíliát, a vérellátó szolgálat vezetőjét és Hamburgerné Újvári Irént, a megyei szervezet igazgatóját.

Közélet
2015. november 28.

Veszélyes fűtési szezon

Különös jelentősége van a kémények rendszeres ellenőrzésének, hiszen a szén-monoxid mérgezések legtöbbször a tüzelő- és fűtőberendezések helytelen használatára és az ellenőrzés hiányára vezethetők vissza.

Kék hírek
2015. november 28.

Kupával tértek haza rendőreink

Közel két évtizede rendezik meg szlovákiai testvérvárosunkban a belügyi labdarúgó kupát, amelyen a kezdetek óta részt vesz az oroszlányi rendőrkapitányság együttese is.

Közélet
2015. november 26.

Várják a vásárlókat!

A vasárnapi boltzár törvény szerint az üzletek a december 24-ét megelőző négy vasárnap nyitva lehetnek. Így a karácsonyi bevásárlás a vasárnapokat tekintve november 29-én indulhat – adta hírül a zene.hu portál.

Önkormányzat
2015. november 25.

Ismét számos kérdésben döntött a testület

A város távfűtésével kapcsolatban számos, korábban is felmerült kérdést tettek fel a képviselők az MVM és az Vértesi Erőműfejlesztő Zrt. megjelent képviselőinek a keddi testületi ülés indításaként. A távfűtés biztonsága mellett az is elhangzott, hogy az erőmű telephelyét valamilyen formában hasznosítani fogják.

Sport
2015. november 25.

Elismerés a bokszolónak és edzőjének

Az anapai serdülő Európa-bajnokság utolsó napján egyetlen magyar versenyző volt érdekelt. Rácz Krisztofer az 54 kg-os súlycsoport döntőjében lépett a kötelek közé az orosz Szergej Kljujev ellen.


Találatok száma: 69db

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek