Önkormányzat
2015. november 25.

Ismét számos kérdésben döntött a testület

A város távfűtésével kapcsolatban számos, korábban is felmerült kérdést tettek fel a képviselők az MVM és az Vértesi Erőműfejlesztő Zrt. megjelent képviselőinek a keddi testületi ülés indításaként. A távfűtés biztonsága mellett az is elhangzott, hogy az erőmű telephelyét valamilyen formában hasznosítani fogják.

A továbbiakban döntés született a háziorvosok és védőnők adómentességéről, mely több évtizedes igény volt, és most egy jogszabály-változás miatt vált lehetővé. Egyben megemelték a kisvállalkozások iparűzési-adó mentességét 1,5 millió forintról 2,5 millió forintra – ezzel is támogatva helyi vállalkozásokat.

A grémium elfogadta továbbá az autóbusz-társaság beszámolóját és javaslatait, mely szerint a T1, temetői járat nyáron egészen Majkig közlekedik, a T-jelzésű ipari parki járat pedig 10-10 perccel előbb fog indulni. Mindezt úgy, hogy a viteldíjak nem emelkednek 2016. január elsejétől.

Zöld utat kapott az az egészségmegőrzési és rákprevenciós program is, amely olyan hatékony szűrővizsgálatokat és védőoltásokat tartalmaz, amiket az OEP nem finanszíroz. Önkormányzatunk így vállal nagyobb elkötelezettséget az egészség- és betegségmegelőzés terén: a vizsgálatokon és oltásokon való részvétel a helyi lakosság számára ingyenes lesz.

Küszöbön áll az ipari park közelében lévő 28 újabb kiskert megvásárlása (a park bővítése érdekében). A felkínált árak egyre több tulajdonos elképzelésével találkozik, így a felvásárlás a jövőben is folytatódni fog.

A lakossági fórumot és számos érdekes felvetést is megélt utcanév-változtatás külön munkabizottságot kapott. Ezen bizottságnak 2016. február végéig kell konkrét állásfoglalást készítenie a kérdésben, így még nem késő lakossági javaslattal, vagy összefogással felkeresni őket.

Az előterjesztések anyaga a város weboldalán olvasható.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek