Ünnep
2015. december 01.

Tovább „öltöztetik” a várost

Huszonhat kandeláber motívumot szereltek fel eddig a Rákóczi úton, a Haraszthegyi és a Fürst S. utcák között. A tervek szerint a jövő évben tovább bővül a látvány, így a város főútjának teljes vonalát az új díszítő elemek teszik majd meghittebbé – tájékoztatott File Beáta jegyző.

Az előző évek hagyományait követve az önkormányzat és a polgármesteri hivatal az idei évben is nagy figyelmet fordított arra, hogy a karácsony közeledtével a városközpontot ünnepi díszbe öltöztesse. A munkálatok jelentős részével az adventi első gyertyagyújtásig elkészültek, azaz áll a mikulásház, a karácsonyi vásár faházai, a betlehemes ház, és a karácsonyfa, díszkivilágítást kapott a színpad, a Rákóczi út és a Szent Borbála tér környezetében lévő fák, cserjék, a vásár területe, illetve a karácsonyi kapu.

A héten - a Mikulás érkeztéig - még további munkák elvégzésére kerül sor: díszítik a Rákóczi út környezetében a keresztutcákat (Dózsa, Fürst utcák). A Rákóczi úton, a körforgalom és a Haraszthegyi utca, valamint a Fürst S. utca és Táncsics M. út közötti két szakaszon felszerelik a régi égősoros girlandokat, valamint ábrás díszítés kerül a Rákóczi út több pontjára.

Az égősoros girlandok, és a szöveges/ábrás díszek felszereléséhez az E.On külön engedélye szükséges, és várhatóan kedd délután érkezik meg a statikai szakvéleményt arról, hogy az oszlopok elbírják-e azt a terhet, ami rájuk kerülne. Az engedély megadását követően a díszkivilágítást segítő vállalkozó rögtön újra munkába áll és az átfeszítésekkel péntekre elkészül – mondta File Beáta.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek