Önkormányzat
2016. február 16.

Önkormányzati vendégek

Hivatalában kereste fel hétfőn Lazók Zoltán polgármestert a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei közgyűlés delegációja Török Dezső elnök vezetésével, akit Kovács János főjegyző és Szeles András, Encs polgármestere kísért el.

A városházán a vendégek megismerkedtek az elmúlt időszak fejlesztéseivel, a jelenleg folyó beruházásokkal, illetve a jövőbeli fejlesztési tervekkel, majd a városvezető, Rajnai Gábor alpolgármester, File Beáta jegyző és Nagy Csaba, a Rákóczi Szövetség helyi elnöke társaságában a majki kastélyegyüttesben, valamint a Bányászati Múzeumban tettek látogatást.

A két önkormányzat kapcsolatfelvétele egyébként 2009-re datálódik. A Párizshoz közeli Yerresben egy tér és egy kis utca is őrzi II. Rákóczi Ferenc emlékét, akinek tiszteletére emlékoszlopot állítottak. A régióban élők a magyar szervezetek vezetésével ezt minden év szeptemberében megkoszorúzzák, 2009-ben pedig a meghívottak között ott volt Rajnai Gábor akkori polgármester, Nagy Csaba a Rákóczi Szövetség oroszlányi elnöke, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei közgyűlés küldöttsége is.

A fejedelem iránti tisztelet jelképeként 2010-ben ezen a helyen állították fel Rákóczi mellszobrát. A bronzból készült alkotást Borsi Antal sárospataki szobrászművész készítette a borsodi önkormányzat kezdeményezésére, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének támogatásával.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek