Sport
2016. március 07.

Nem sikerült a bravúr

Rangadóhoz illő hangulat fogadta a csapatokat, bár az alaphangot kétségkívül az oroszlányiak szolgáltatták, a veszprémi tábor jóval visszafogottabbnak bizonyult. Hamar egymásnak feszültek a felek, érezni lehetett a koncentrációt mindkét csapatnál, látszott, hogy jól felkészültek egymásból. Felváltva estek a kosarak, mégis az oroszlányiak kértek előbb időt, hátha pár változtatással kicsit el tudnak lépni a hazaiaktól.

Nagy volt a küzdelem, minden lepattanóért, szabad labdáért élet-halál harc zajlott, nem is sikerült egyik gárdának sem ellépnie a másiktól, szinte végig egylabdás meccsnek tűnt.

A második félidőben a veszprémiek szinte csak a palánk alatti játékot erőltették, gyakran hagyták őket a játékvezetők bent tanyázni a büntetőterületen belül megtorlatlanul, amiből kivétel nélkül az OSE jött ki rosszabbul: vagy kosarat kapott vagy faultot fújtak ellene.

Támadásban is több volt az eladott labda, kevés volt az üres dobóhelyzet, palánk alatt pedig nem igazán sikerült érvényesülni. Folyamatosan fault-határon védekeztek a hazaiak, amit a játékvezetők nagyvonalúan engedtek is nekik.

Pár pontos mínusszal indult a végjáték. 19 másodperccel a vége előtt sikerült kivédekezni a veszprémi támadást, három pont oda, jött is az időkérés. Láthatóan azt az utasítást kapták a hazai játékosok, hogy egyből szabálytalankodjanak, nehogy hárompontost kapjanak, meg is tettek ezért mindent, ütötték-vágták mind a labdás, mind a labda nélküli játékosokat, azonban a síp mindvégig néma maradt, aztán hat másodperccel a vége előtt eldőlt a meccs, beállt a végeredmény.

Vavra András: „Sokat dolgoztunk azért, hogy esélyünk legyen a győzelemre, de sajnos sok olyan hibát vétettünk, amit előre megbeszéltünk, hogy oldjunk meg. A Veszprém túl okos csapat ahhoz, hogy ezeket ne használja ki, ezek a kis dolgok adták a végén a különbséget. Jól küzdöttünk, de kevesebb hiba kell az ilyen meccsekhez. A végjáték előtt teljesen értetlenül állok, hogy a játékvezetők miért nem fújtak faultot az egyértelmű ütésre sem, holott a Veszprém részéről teljesen érthető volt, hogy inkább dobjunk két büntetőt, mint egy hárompontost. Ettől függetlenül gratulálok nekik az alapszakasz-elsőséghez, teljesen megérdemelt.”

  • HOYA-Pannon Egyetem Veszprém-OSE Lions 75-70 (18-17, 18-17, 19-17, 20-19)
  • Helyszín: Veszprém (250 néző)
  • Vezette: Sabáli, Török, Esztergályos
  • OSE: Wehner 6, Bocsárdi 7, Vujovic 14/3, Kiss 12, Burai 13/3
  • Csere: Sonyák 3, Gorzsás 8 , Zrínyi -, Keller -, Ughy 2, Hadnagy 5/3
  • Edző: Vavra András
  • Jók: Kiss, Burai, Vujovic

Kar-Ma fotó


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek