Hír
2016. március 10.

Értékmentés

Értékmentés volt annak a szerdai programnak a célja, aminek keretében szerdán Németh Gábor szakmai alpolgármester, illetve Mike István, a Bányászati Múzeum vezetője, valamint munkatársai Kárai "Keszeg" Sándor és Babér Zoltán felkeresték a márkushegyi bányaüzemet.

A telephelyen Forisek István, a VÉRT törzskari igazgatója vezette körbe a vendégeket, akik azért érkeztek, hogy a majki Bányászati Múzeumban kialakítandó tematikus rész berendezéséhez kiállítható tárgyakat kutassanak fel. A Magyarország utolsó mélyművelésű bányájából származó „visszarabolt” eszközökből a múzeum számára értékes, bemutatható darabok így méltó helyen folytathatnák a „munkát”.

A találkozón tisztázásra kerültek, hogy milyen feltételekkel juthat a kiállítóhely a gépészeti berendezésekhez. A város képviselő-testülete egyébként a márciusi testületi ülésen dönthet arról is, hogy a múzeum üzemeltetését saját kezébe vegye-e az eddigi, soproni alapítványtól, lehetővé téve a tervezett, jelentős nagyságrendű pályázat beadását és realizálását.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek