Hír
2016. március 12.

Fiatalok is csatlakoztak az önkéntesekhez

- Újabb mérföldkő volt egyesületünk életében a tavalyi. Mondom ezt azért, mert a fejlődésünk ismét látványosan tetten érhető volt 2015-ben. Büszkék lehetünk arra, hogy ez a gyarapodás az idő előre haladtával nem csökkent, sőt egyre dinamikusabban növekedett.

Olyan technikai fejlesztéseket valósítottunk meg, amelyekről hat évvel ezelőtti újjáéledésünkkor még csak álmodozhattunk, pontosabban még álmodni sem mertünk. A mai állapot szerint már annyi szak- és védőfelszerelést sikerült beszerezni, ami jóval túlmutat a puszta önkéntes buzgalmakon. Ezen felszerelések egyszerűbb szakbeavatkozások végrehajtására is alkalmassá tesznek bennünket. Tagságunk az elmúlt években letisztult, az önkéntes tevékenységet nem szívből végző tagok ez idő alatt távoztak, helyettük újak, tenni akarók érkeztek, így egyre gördülékenyebben, egyre hatékonyabban működünk – ezekkel a gondolatokkal kezdte beszámolóját péntek délután Tyukodi József, az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője az évértékelő, évnyitó közgyűlésen.

Az eseményen, amelyen megjelent File Beáta jegyző, Szabó Imre, az önkormányzati tűzoltó parancsnokság (ÖTP) parancsnoka, illetve Papp Péter ÖTP alelnök, az is elhangzott, hogy az elmúlt évben egy gépkocsival gazdagodott a közösség, az önkormányzat pályázati támogatása pedig több értékes program megvalósításához nyújtott segítséget.

A 42 tagot és 14 fiatalt soraiban tudó egyesület ez évi tervei között szerepel – többek között – április végén a tavaszköszöntő vigasság a Szt. Flórián téren, motoros felvonulással és egyéb szórakoztató programokkal, majd májusban a Szt. Flórián megemlékezésre kerül sor.

Május 29-én Tárkányban lesz egy egész napos tűzoltóverseny, augusztus végén pedig az első oroszlányi tűzoltó közösség megalakulásának 105. évfordulójára emlékeznek. Az említettek mellett családi napok, szakmai gyakorlatok színesítik a programtervet, s nem utolsó sorban a tavaly alakult ifjúsági csapat felkészítése a komolyabb megmérettetésekre.

Az események anyagi forrásainak előteremtésére 400 ezer forint támogatásra nyújtottak be pályázatot a közelmúltban, az önkormányzat által meghirdetett társadalmi célok megvalósítására. Ebből az összegből a fiatalok egyenruházatát, a versenyzéshez szükséges anyagi fedezetet és a rendezvények hangtechnikai felszerelését kívánják biztosítani – hangzott el a közgyűlésen.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek