Kultúra
2016. március 23.

Kettős rendezvény az OKSZÍK-ban

Két érdekes programon vehettek részt azok az érdeklődők, akik hétfőn ellátogattak az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár rendezvényeire.

Az est első felében került sor a bibliotéka „Így írnak Ők…” című sorozatának újabb előadására, melynek vendége ezúttal Vass Virág író, újságíró volt. Pályája során több neves sajtóterméknél is megfordult, így a Képes Újságnál, a Magyar Nemzetnél, a Nők Lapjánál volt rovatvezető, később főmunkatárs, majd az utóbbi főszerkesztője lett. 2001-ben indította el az Elle magazin magyar változatát, mint alapító főszerkesztő. Jelenleg kreatív tanácsadóként dolgozik a lapnál. 2009-ben jelent meg első regénye a Vulévu, melyet napjainkig további 7 követett. Ezek közül mutatta be a Szoknya Blues című legújabb könyvét.

Az író-olvasó találkozó után került sor a szabadegyetemi előadássorozat következő részére, melyen Kepes András „Civilizációk harca?” címmel mutatta be vetített képes előadását. A neves újságíró, televíziós személyiség a modern kori népvándorlás idején a nyugati kultúra hanyatlására, a különböző kultúrák értékeinek keveredésére kereste a választ, bemutatva a legizgalmasabb civilizációs elméleteket. A hallgatóság megdöbbentő részleteket láthatott, hallhatott az Európát behálózó migránsok menekülési hullámáról.

Mindkét előadás dedikálással fejeződött be.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek