Sport
2016. február 29.

Extra teljesítmény az MTK ellen

Jól indult a mérkőzés, tetszetős támadásokat vezettek a vendéglátók, amiből rendre sikerült megtalálni az ellenfél védelmén a réseket, és a befejezések is jól sültek el. A probléma csak az volt, hogy az MTK is rendre betalált, így nem alakult ki a két csapat között nagyobb különbség, a hatpontos előny a negyed végére egyre apadt.

Önkormányzat
2016. február 28.

Áramszünet

2016. március 2-án, szerdán 7:30 és 15:30 között áramszünet lesz a Polgármesteri Hivatalban, ahol emiatt - többek között - a teljes informatikai infrastruktúrát is le kell állítani. Az esetleg ebből következő ügyintézési kellemetlenségért, szíves megértésüket és türelmüket kérjük, valamint tájékoztatjuk, hogy ez idő alatt Oroszlány weboldala sem fog működni.

Polgármesteri Hivatal

Hír
2016. február 28.

Régi az új elnök

Továbbra is a horgászsport fejlesztése, népszerűsítése a fő célja az oroszlányi Horgász Egyesületnek, melynek tagjai szombaton tartották tisztújító közgyűlésüket. Mint az az eseményen elhangzott, a kedvező horgászati lehetőség biztosítása mellett fontos a tagság számára a horgászerkölcs szabályainak tiszteletben tartása, a természet szeretete és védelme.

Hír
2016. február 28.

Emelkedik a házasulandó hajlandóság

Tavaly a magyar népesség körében évtizedes rekordot megközelítő számú frigy köttetett. A KSH jelentése szerint 2015 januárja és novembere között 43 190 házassági ceremóniát bonyolítottak, ami 16,9%-kal meghaladta az előző év azonos időszakit (de a teljes 2014. évi 38 780 frigyet is).

Önkormányzat
2016. február 26.

Együtt gondolkodnak a hasznosításon

A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának Lakóépülettervezési Tanszéke és az önkormányzat tavaly nyáron kötött szakmai együttműködési megállapodást annak érdekében, hogy az egyetemi hallgatók a város több területét érintő építészeti és területhasználati koncepciókat és tanulmányterveket készítsenek. Ezek bemutatására került sor pénteken délelőtt a városházán.

Hír
2016. február 26.

Égtek a stégek

A bokodi tavon tegnap este kigyulladt és teljesen megsemmisült egy horgászstég. A tűz átterjedt a mellette lévő horgásztanyákra is, melyek súlyosan károsodtak. A stégeken nem tartózkodott senki, így szerencsére sem a tűz sem az időközben felrobbanó PB gázpalack nem okozott sérüléseket.

Önkormányzat
2016. február 25.

Négy órát üléseztek

Már a két ülés közötti eseményekről szóló tájékoztató is több mint harminc pontot tartalmazott, majd ezt követte a 23 rendes napirend, így nem csoda, hogy közel négyórás tanácskozást tartott kedden a város képviselő-testülete.

Hír
2016. február 24.

Négymillió óra balesetmentesen

Közel félezer dolgozó és vendég jelenlétében ünnepelték kedden délelőtt a BorgWarner Turbo Systems Kft. oroszlányi gyárában, hogy immár 4 millió munkaórát teljesítettek üzemi baleset nélkül.

Hír
2016. február 23.

Élet a bányabezárást követően

Jövőbelátó képességekkel rendelkezett elődöm 1996-ban, amikor arról döntött a képviselő-testülettel karöltve, hogy Oroszlány az elsők között szerezze meg a hivatalos Ipari Parki címet. Azóta alig 20 év telt el, és a bányászati kultúra helyett az ide települt cégek teljesítménye vette át település gazdasági vérkeringését, ezek a vállalkozások azok, amelyek ma már meghatározzák a város jövőképét – olvasható a megyei iparkamara kiadványában, amiben Lazók Zoltán polgármester elemezi a bányabezárást követő időszakot.

Közélet
2016. február 23.

Több ezren az állatok védelmében

Az állatkínzás ellen tartottak budapesti demonstrációt a hétvégén több mint 120 állatvédő szervezet összefogásával – tudósított az MTI.


Találatok száma: 65db

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek