Kultúra
2017. október 06.

Megyei érték a Szlovák Tájház

Az értéktár bizottság a közelmúltban tartotta ülését, melyen újabb 14 értéket vettek lajstromba, amely így már 94 megyei kincset számlál.

Az ülés bevezetőjeként Popovics György, a bizottság elnöke rövid áttekintést adott a testület két ülés közötti munkájáról, majd Veres Zoltán megyei jegyző az értéktár munkájához kapcsolódó pályázati eredményeket ismertette. A nyertes HUNG 2017 pályázatnak köszönhetően egy olyan rendezvényt valósítanak meg, melyen a megye nemzetiségi értékei kerülnek majd a középpontba, s melyen átadásra kerülnek az újonnan felvett értékek oklevelei is. Popovics György hozzátette, a gyűjtőmunka sem állt meg: befejezés előtt áll a II. világháborús emlékművek gyűjtése, miközben aktívan gyűjtik az egyéb emlékműveket is, amelyek folyamatosan válnak elérhetővé a kemertektar.hu weboldalon.

A most bekerült Szlovák Tájház mellett a megyei értéktár további oroszlányi vonatkozású látványosságai: Majki Kamalduli Remeteség, Vértesszentkereszti Apátság, Oroszlányi Bányászati Múzeum és az "F" típusú vágathajtó gépek is.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek