Kultúra
2018. április 15.

Majk és a falu világa

Környe, Dad, Kisbér, Bokod után érkezett szombaton Sztancsik Zsuzsa képeinek gyűjteményes kiállítása Csákvárra, amelynek megnyitójára többen érkeztek Oroszlányból is, köztük Rajnai Gábor alpolgármester, aki virággal köszöntötte a város művészét.

A volt tűztoronyban megnyílt tárlaton hét majki festmény mellett tájképek, életképek és csendéletek reprezentálják Zsuzsa munkásságát, amit Soproni Kiss Sándor festőművész méltatott, kiemelve az impresszionista ecset és színkezelés magas színvonalát.

Mint azt a művésznő elmondta, mindig is szeretett rajzolni, s ebben nagy segítséget nyújtott iskolai tanára, Závory Zoltán. A budapesti Vegyiműveket Tervező Vállalatnál helyezkedett el, ahol fontos volt a műszaki rajz. Műszaki ismereteit férjhezmenetele után az oroszlányi Eötvös Loránd Szakközépiskolában hasznosította, nyugdíjazásáig ott dolgozott. A festészethez nyugdíjasként, férje ösztönzésére tért vissza. A kezdetekkor akvarellel, szénnel és krétával próbálta kifejezni látásmódját, végül az olajtechnikánál kötött ki.

A Majk és a falu világa címet viselő bemutató harmincegy alkotást vonultat fel, és egy hónapig látogatható a csákvári volt tűzoltótorony kiállítóterében.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek