Önkormányzat
2018. április 26.

Elviszik a szolgáltatót

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. és Oroszlány Város Önkormányzata adásvételi szerződést írt alá az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. megvásárlásáról. A tranzakció a hatósági jóváhagyásokat követően zárulhat. A vagyonértékelést független, nemzetközileg elismert szakértők végezték.

“A tranzakció a nemzeti közműszolgáltatási rendszer kiépítésének országos stratégiája részeként kiváló lehetőség a Nemzeti Közművek számára, hiszen az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. tulajdonosaként elsőként kínálhat egyszerre földgáz-, villamosenergia- és távhőszolgáltatást egy területen. A jövőben is törekedni fogunk arra, hogy keressük és kihasználjuk ezen hármas szinergiákat” – mondta Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az adásvétel tárgya az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. részvénycsomagja, beleértve a társaság eszközeit és tudásbázisát, valamint a korszerűsített hőközpontokat és a 2015-ben átadott 5 km hosszú, földben vezetett, jó szigeteléssel bíró távhő tranzitvezetéket, amely a hőtermelőt köti össze a szolgáltatóval.

A közel 50 főt foglalkoztató társaság Oroszlányban és Bokodon összesen 5170 háztartást és megközelítőleg 145 egyéb intézményt lát el távhő és használati melegvíz szolgáltatással.

A Nemzeti Közművek saját rendelkezésére álló forrásaiból finanszírozza a tranzakciót tulajdonosi forrásbevonás nélkül.

NKM


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek