Hír
2018. április 29.

Harmincéves a Hébé

Négy magyar mellett Erdélyből és Csehországból is érkezett csoport a Hébé tánccsoport jubileumi programsorozatának szombati záróeseményére, a mazsorett fesztiválra és a nagyszabású gálára.

Az együttesek délelőtt a Bányász Klubtól indultak, a menetet pedig a Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar kísérte a főtérre, ahol Lazók Zoltán polgármester köszöntötte az ünnepelteket és Oroszlány vendégeit.

Mint elmondta, különleges jubileumi sorozat végéhez érkezett a Hébé közössége, hiszen egy hónapja Oroszlány adott otthont a nemzetközi mazsorettbajnokságnak, amin öt ország, 28 klubjának több mint 400 fiatalja mutatta be tudását és felkészültségét. Ezt követte a „Tánc a világ, tánc az életem” című rajzverseny, szombaton pedig a Tánc Világnapja alkalmából izgalmas és színvonalas események szórakoztatják nemcsak a résztvevőket és vendégeket, hanem a település lakóit is.

- A Hébé növendékei a folyamatos, magas szintű szakmai tevékenységnek és elvárásoknak köszönhetően a táncsport és a mazsorettsport élvonalába tartoztak és tartoznak. Ennek megszámlálhatatlan díj, oklevél, kitüntetés és elismerés a kézzel fogható bizonyítéka – fogalmazott a településvezető.

Ezt követően az együttesek a főtéren léptek fel látványos versenyműsortműsorral, ami során 100 méteren menetprogramot, színpadi, valamint önálló koreográfiát adtak elő. A fesztivál nagydíj győztese a cseh Tom Krokodyl csoport lett Ostravából. A művelődési központ kiállítóteremében a jubileumhoz kapcsolódó kiállítás nyílt, a rendezvényt pedig a Hébé nagyszabású gálája zárta délután az OKSZÍK-ban.

A Hébé táncegyüttes szervezése 1987 őszén kezdődött az Ifjúsági Fúvószenekarral együttműködve Kondor Ferencné kezdeményezésére, Geisztné Gogolák Éva vezetésével. Megalakulásukkor az Úttörőházban, majd később a város iskoláiban, illetve a Művelődési Házban kaptak helyet. 1993-tól 2006-ig székhelyüket áttették a Bakfark Bálint Művészeti Iskolába. A hagyományos mazsorett mellett twirlinget, karaktertáncot, modern, illetve népi táncokat is tanulhatnak a művészeti intézmény tanulói, ami 2006. óta alapítványi formában működik.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek