Kék hírek
2018. augusztus 15.

PIN-kód nélkül is lenyúlhatják!

Sokszor hangsúlyozott ajánlás, hogy a bankkártya mellett soha ne tartsa senki a PIN kódot, még véletlenül se írja rá a kártyára, hiszen annak elvesztése, ellopása esetén azonnal hozzáférnek a pénzhez az elkövetők.

Sokan abban a hitben élnek, hogy ha a kártyánk adatait valaki jogosulatlanul meg is szerezte, PIN-kód nélkül úgysem tud vele mit kezdeni. Online vásárlásoknál nem kell megadnunk a bankkártyánk PIN-kódját, elég a kártyaszámot, az érvényességi időt és a kártya hátoldalán található háromjegyű CVV számot.

Napjainkban, a Pay Pass –al /érintéssel való fizetés/ ellátott bankkártyáknál 5000 Ft alatti fizetésnél nem kell PIN kódot használni. Ha illetéktelen kezekbe jut a kártya, kisebb összegű vásárlásokat tudnak vele fizetni. Amennyiben eltűnik a kártyánk, azonnal tiltsuk le bankunknál!

Bankkártyánk adatait /száma, érvényességi ideje, kibocsátó bank neve / a bűnelkövetők megszerezhetik egy óvatlan leolvasás alkalmával is. Ne adjuk ki kezünkből a kártyát, bárhol is fizetünk. Használjunk árnyékoló védőtokot, mely megvédi kártyaadatainkat az illetéktelen leolvasásoktól.

Fontos ezért, hogy a bankkártya ne kerüljön illetéktelen kezébe, hiszen a fenti bankkártya adatok birtokában már könnyen vásárolhatnak illetéktelenek a számlánk terhére.

KEM-RFK


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek