Sport
2018. February 28.

Elismerés az „Oroszlánoknak”

A keddi testületi ülésen döntött arról a grémium, hogy az OSE Lions által a HEPP- Kupa megszerzésének elismeréseként 2 millió Ft összeggel támogatja az Oroszlányi Sportegyletet a 2018. évi költségvetés általános tartaléka terhére. A fenti összeg a kiváló eredmény elérésében közreműködő sportolók jutalmazására fordítható.

Hír
2018. February 27.

A gyermekvédelem aktuális kérdéseiről tárgyaltak

Lazók Zoltán polgármester üdvözölte hétfőn délelőtt a település intézményvezetőit, egészségügyi és rendészeti szakembereit a Szociális Szolgálat gyermekvédelmi tanácskozásán, amelyen ott volt File Beáta jegyző is.

Hír
2018. February 27.

Folytatódik az értékmegőrző program

Mintegy 2 millió forintba került az az emlékműfelújítási program, amely során eddig már helyreállították az aradi hősök emlékhelyét, majd azt követte az ’56-osok tere, a Kossuth szobor, a József Attila szobor és a Trianoni emlékhely, a Millenniumi, illetve a Fáy emlékmű.

Sport
2018. February 27.

Síbarátság

Hétvégén rendezték meg az ausztriai Schettereggben a testvérvárosi, plochingeni síklub 13. nemzetközi síversenyét, amelyen városunkat a Vértesi Sí Egyesület képviselte három versenyzővel. A hivatalos delegációt elkísérte a város polgármestere, Lazók Zoltán, Dörner István és a tolmács, Kiss Alfréd.

Hír
2018. February 27.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja (szokásos említése: A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja) megtartását a Magyar Köztársaság Országgyűlésének 2000. június 13-án elfogadott 58/2000. (VI.16.) sz. határozata rendelte el. Ennek értelmében minden év február 25-én tartják a kommunizmus áldozatainak emléknapját.

Hír
2018. February 26.

Személyesen jönnek a pénzért

A hulladékgazdálkodási rendszer átalakítása mára lezárult, ennek köszönhetően a hulladékszállítási közszolgáltatási díj pontos beszedését lehetővé tevő informatikai rendszer is működik.

Statisztika
2018. February 26.

Mind kevesebben vagyunk

Az előzetes adatok szerint 2017-ben a születések száma 1,6%-kal elmaradt a 2016. évitől, a halálozásoké pedig – az év eleji jelentős, a tetőző influenzajárvánnyal is összefüggő halálozási növekmény miatt – 3,7%-kal meghaladta azt. Ennek következtében a természetes fogyás 40 100 fő volt, 6110-zel több, mint egy évvel korábban.

Sport
2018. February 26.

Karatésaink a tatamin

Szigetszentmiklóson rendezték meg hétvégén a 26. Hungarian Tatami Karate Kupát, ahol 12 ország, (Szlovákia, Ukrajna, Szlovénia, Románia, Horvátország, Ausztria, Svájc, Bosznia, Oroszország, Grúzia, Fehéroroszország és Magyarország) 65 klubjának versenyzői léptek tatamira.

Hír
2018. February 25.

A limanowai csata 1914.

Nagy Csaba, a szervező Rákóczi Szövetség helyi elnöke köszöntötte szombat délután a művelődési központ közönségét abból az alkalomból, hogy a tavalyit követően, idén is folytatódik az OKSZÍK-kal közös programsorozat, a nevezetes történelmi események előadással, filmvetítéssel egybefűzött feldolgozása.


Találatok száma: 54db

Elérhetőségeink

 • Oroszlány Város Polgámesteri Hivatala
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek