Kultúra
2019. április 03.

Kapcsolatok határok nélkül

Izgalmas eseménnyel készült kedden az oroszlányi Hölgy Klub, amelynek vezetősége a Civileké a Ház programsorozat keretében az ismert újságírót, Salamon Gyöngyit hívták meg egy beszélgetésre az OKSZÍK kamaratermébe.

A kedd délután tartott kötetlen eszmecserén Szigetvári Jánosné faggatta a riportert, aki Oroszlányban csöppent bele a média világába, még 1986-ban. Mesélt a kezdetekről, ugyanis jelent volt az oroszlányi kábeltévé indulásánál, itt is dolgozott egészen 1999-ig.

Oroszlány után 2008-ig Tatabányán, a Radír Rádióban (ma Forrás Rádió) kereste kenyerét, de később cikkezett a Komárom-Esztergom Megyei Hírlapba és a Térségi Tájolóba is, jelenleg pedig a környei Művelődési Házat vezeti, és felelős szerkesztője a település információs lapjának.

A résztvevőket különösen érdekelték a városi televízió régi kulisszatitkai, Salamon Gyöngyi pedig szívesen beavatta őket a média világába. Szóba kerültek az interjúzás nehézségei, az élő és konzerv műsorok közti különbségek, a felvételek vágása, de még a világosítás fontossága is.

A Hölgy Klub vendége a politikát mellőzve beszélt a sajtószabadságról, a médiumok általános működéséről, és megismertette a hallgatósággal az öncenzúra fogalmát. A beszélgetés jelentőségét tovább emelte, hogy a vendégek egy számukra hiteles személynek tehették fel az újságírók mindennapjaival és a média működésével kapcsolatos kérdéseiket.

Az eseményen a környei Nő Klub tagjai is képviseltették magukat.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek