Hír
2019. október 13.

Prímákat díjaztak

Gazdasági-, és köz-, valamint kulturális és sportéletünk kiválóságait díjazta hétvégén a Príma Gálaesten a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Komárom-Esztergom Megyei Szervezete a Jászai Mari Színházban.

A tíz jelölt közül az idén is hárman vehettek át Príma Díjat, a kemma.hu-n és a 24 Órán keresztül is leadható voksok alapján egy jelölt pedig a Príma Közönségdíjat, mindemellett pedig Príma Különdíj, Jubileumi Príma Különdíj és egy Demján Sándor emlékére alapított díj is gazdára talált.

A Komárom-Esztergom Megyei Príma Díj nyertesei Pogány Gábor Benő szobrászművész alkotását, a Kincsem ló szobor plakettjét, egy Príma aranymedált és pénzjutalmat kaptak, ahogy a külön- és közönségdíjasok is. Príma Díjat vehetett át dr. Monostori Imre irodalomtörténész, az irodalomtudomány kandidátusa, Medveczky Szabolcs karmester, zeneszerző, Katona Géza birkózó edző.

A Príma Különdíjat Szamódy Zsolt Olaf fotóművész, a Jubileumi Príma Különdíjat Varga Ernő statikus, mérnök, tervező érdemelte ki, míg a közönségdíjat a Harmónia Táncstúdió vezetője, Somogyiné Zeke Tünde vehette át. A VOSZ megyei szervezete az idén úgy döntött, hogy a Príma Primissima, illetve a Megyei Prímák megalapítójának, Demján Sándornak az emlékére Különdíjat hoz létre. A gálaesten Demján Sándorné Lídia Asszony nyitotta ki a borítékot, amelyből kiderült, hogy dr. Horváth István régész, muzeológus érdemelte ki a Különdíjat.

fotó és infó: kemma.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek