Egészség
2019. november 09.

A megye egészségügyi dolgozói Oroszlányban

„Együtt a betegekért és a szakdolgozókért” címmel tartott tudományos konferenciát városunkban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara.

A rendezvényen megjelent egészségügyi dolgozókat a Szíjj Irma Kamarakórus hangulatos produkciója után Kilin Olga Mónika, az Oroszlány-Tata helyi szervezet jelenleg még regnáló elnöke köszöntötte, aki miután ismertette a konferencia programját, átadta a szót Lazók Zoltán polgármesternek.

Az elöljáró, beszédének elején kifejezte abbeli örömét, hogy Oroszlány immáron többedik alkalommal adhat otthont a konferenciának. Mint elmondta, a város önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az egészségügyre, ezért a lehetőségekhez és forrásaihoz mérten igyekszik támogatni az egészségügy dolgozóit, intézményeit. A szolgáltatások keretében a fogorvosi ügyeletre, a mentőszolgálatra, az alapellátás fejlesztésére, a labordiagnosztikára, a labor előjegyzési rendszer felgyorsítására komoly, több tízmilliós összeget biztosítanak.

- Az idei évben sikeresen folytatódott a 2016. évben indított városi egészségügyi program, amit a jövő évben is támogatni kívánunk. Ennek keretében az önkormányzat a 13. évüket betöltött fiúk részére HPV elleni védőoltást, a csecsemők részére a rota vírus elleni védőoltást, a 16 hónapos gyermekek számára bárányhimlő elleni védőoltást, a 65 év feletti idősek részére pedig pneumococcus elleni védőoltást biztosított térítésmentesen - fogalmazott a polgármester.

A konferencia vendégeit közös zenés produkcióval lepte meg Spisák Péter és tanítványa, Kilin Dávid, majd dr. Varjú János, is üdvözölte a jelenlévőket. A Szakorvosi és Ápolási Intézet főigazgatója kifejtette, hogy hasznosak és szükségesek is az ilyen jellegű tanácskozások. Szűkebb kis hazánkban, Komárom-Esztergom megyében van a legtöbb egészségügyi intézmény.

Azért jó ez a konferencia, mert a remek előadásokon túl, ilyenkor együtt tudunk sírni és nevetni, hiszen közösek a bajaink, de az információcsere áramlásának is nagyon jó eszköze ez a rendezvény, és születhetnek belőle előremutató, konstruktív gondolatok - fejtette ki a főigazgató.

A jelenlévők hallhattak előadást többek mellett a nőgyógyászati daganatszűrésről, a lymphoedémáról, az újszülött kori táplálék allergiáról, de a nővérképzésről és annak fontosságáról is.

- Fontos, hogy legyen egy olyan nap, amikor az ápolás minden területéről részt tudunk venni egy eszmecserén. Amikor tudunk beszélgetni, és az elhangzott jó gyakorlatokat haza tudjuk vinni és a munkánkban kamatoztatni tudjuk – ezt már Holop Ilona a Komárom-Esztergom Megyei Területi Szervezet területi elnöke mondta el érdeklődésünkre, majd hozzátette: Oroszlány városvezetése mindig nagyon elhivatott és nyitott a szakdolgozói kérdés tekintetében, mindig nagy örömmel keressük fel őket. Ezúton is szeretném megköszönni támogatásukat, illetve meg kell említenem Kilin Olga kolléganőnket, akinek nagyon sok munkája volt abban, hogy több mint 200 fő részvételével, idén is létrejöhetett ez a tudományos kongresszus itt Oroszlányon.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek