Közélet
2019. december 09.

Kigyulladt a második gyertya

Több százan látogattak ki a Szent Borbála Térre az V. Oroszlányi Adventi Vásár és Kulturális Programsorozat második hétvégéjén.

Karácsonyi dalokkal és táncokkal nyitotta meg pénteken a szabadtéri színpadon zajló produkciók sorát a Hunyadi Mátyás Általános Iskola 3. évfolyama. A kis rénszarvasokat és varázslatos fenyőfákat alakító gyermekek előadására sokan voltak kíváncsiak. A közönség soraiban helyet foglaló szülők és nagyszülők párás tekintettel fogadták az apróságok megható ajándékát, akik műsorukkal melegséget csentek a hideg, téli délutánba, csakúgy, mint a Bakfark Bálint AMI növendékei, akik ütős és billentyűs hangszerek sokaságának megszólaltatásával kápráztatták el az egybegyűlteket.

Polyák Lilla, musical színész és popénekes nem csak utánozhatatlan bájával, de egyedi, bársonyos hangjával is odacsalogatta a nézőket a színpad elé, akik látható örömmel fogadták a jórészt karácsonyi dalokból álló összeállítást. Kökény Attila koncertjére megtelt a tér, és többen a népszerű előadóval együtt énekelték a közismert slágereket, Máté Péter feldolgozásokat.

Míg a téren forralt borral, epermusttal és teával melegítették magukat a nézők, addig az OKSZÍK gyermekkönyvtárában maga a Mikulás melengette meg közel félszáz gyermek szívét, de az intézmény kamaratermében a Hangfoglaló program keretében, Hangácsi Márton is jó hangulatot teremtett színvonalas zenéjével.

A szombat sem volt programoktól mentes. A főtéren már délelőtt nagy volt a nyüzsgés, hiszen lelkes civilek sütivásárt szerveztek a crohn beteg Laura megsegítéséért. Különféle krémes, mézes, édes és sós süteményekből válogathattak a segítő szándékú oroszlányiak, akik jóvoltából több mint 836 ezer forintot sikerült összegyűjteni, az édesanya gyógyulását segítendő. A jótékonysági akciót többen támogatták. Volt, aki süteménnyel, volt aki zsíros kenyérrel, volt aki tárgyi felajánlással állt a nemes ügy mellé.

A színpadi programok öt órakor kezdődtek. Elsőként a Hébé AMI növendékei léptek fel egy adventi összeállítással, majd Takács Nikolas örvendeztette meg a rajongókat egy remek koncerttel, melyet Kerekes Norbert zongorakísérete tett teljessé. Bár időközben eleredt az eső, a közönség kitartott, sőt, Singh Viki műsorát is végigtáncolták és énekelték.

Advent második vasárnapja a gyermekeknek szervezett Apróságok Adventjével vette kezdetét. Az OKSZÍK földszinti aulájában berendezett alkalmi kézműves műhelyben különféle díszeket, képeslapokat készíthettek a legkisebbek, akikhez Gryllusz Vilmos és a Csurgó zenekar is megérkezett.

Varázslat töltötte meg mindeközben a szabadtéri színpadot, hiszen a Silhouette Balett növendékei egy igazán színes és mesés produkcióval álltak a közönség elé, majd Veress Mónika, Nika élőzenekaros koncertjét követően a népszerű, és a térre igazán szépszámú közönséget vonzó Kasza Tibi műsora zárta a programsorozat második hétvégéjét. A koncertet követően az énekes minden rajongóját szívesen fogadta a színpad mögött, sőt, az oroszlányi amerikai focicsapat ifjú titánjaival közösen még énekelt is.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek