Közélet
2019. december 11.

Mézes város

Radványiné Varga Andrea, a gimnázium igazgatója nyitotta meg kedden Erdei Viktória és Schrantz Dóra közreműködésével a „Mézesbe sütött város” elnevezésű kiállítást, amely egy nagy összefogás eredményeként valósult meg.

Mint azt a főszervező, Oroszlány Barátainak Köre elnöke, Fátrai Erzsébet elmondta: az idén 65 éves Oroszlány, 45 éves a művelődési központ és 25 éves a baráti kör, ráadásul ez a 20. mézes bemutató, ami rendhagyó módon tiszteleg az évfordulók előtt.

- Az OIH munkatársai elkészítettek egy 3x7 méteres asztallapot melyet Eichardt tanár úr és gimnáziumi tanítványai megfestettek. Ezen a Oroszlány térképe található, s erre került a mintegy 20 mézeskalácsból megformázott jellegzetes épület. Az intézmények egy kivételével mind a maguk épületeit öntötték a mézes süteménybe, így aztán iskolák, közművelődési intézmények, templomok, múzeumok, a víztorony, valamint a városkapu került többek mellett a terepasztalra. Az épületek sütésére, díszítésére pedig az eddigi versenyeink nyerteseit kértük fel. A kiállítóteremben a szokásos fenyőfákat az idén, a városban működő virágboltok díszíttették fel. Hagyomány az is, hogy a foltvarrók is elhozzák munkáikat minden évben, most azok a munkák láthatók, amiket 5 évvel ezelőtt, a város 60 éves jubileumára alkottak. A kiállítótér falain pedig azok a diákrajzok, festmények láthatók, amiket a Kulturális Örökség Napja alkalmából készítettek a fiatalok – tájékoztatott Fátrai Erzsébet, aki külön is méltatta az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. (OIH) segítségét.

- Szinte minden adventi rendezvényünkhöz nagyon sok támogatást kaptunk a társaság menedzsmentjétől és munkatársaitól. A szelfi tárgyak elkészítésétől, a mikulásház felállításáig, a mostani terepasztal elkészítéséig nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy emlékezetes legyen az idei adventi időszak a város lakóinak – mondta az egyesület elnöke.

A mézeskalács tárlat december 20-ig látogatható a művelődési központ nyitvatartási idejében.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek