Hír
2019. december 23.

Jól szórakoztunk

Közel harminc produkciót vonultatott fel az OKSZÍK idén az adventi időszak alatt, melyre több ezren kilátogattak a főtérre, nem csak Oroszlányból, de a környező településekről és Tatabányáról is.

Esővel érkezett advent negyedik hétvégéje, ami kicsit megnehezítette a főtéren zajló programok szervezőinek a munkáját, de összességében sikeres volt az V. Oroszlányi Adventi Vásár és Kulturális Programsorozat.

Pénteken igazi programkavalkáddal lepték meg a szórakozni vágyókat az OKSZÍK munkatársai, hiszen első alkalommal szerveztek Könyves Karácsonyi Bált felsős diákok számára, akik a kiírt dress code-nak megfelelően partyképesen jelentek meg, és ropták a táncot vidáman, kora estig.

Eközben a szabadtéri színpadon a Lukcy Gentlemen karácsonyi összeállítással és néhány Tom Jones slágerrel izzította a hangulatot, míg a színházteremben budapesti művészek készültek az év utolsó bemutatójára, a Páratlan páros című előadásra. Bár időközben eleredt az eső, az ÚJ Babylon Omega Tribute Band műsorát, esernyőkkel felvértezve ugyan, de nézte, hallgatta, szerette a közönség.

Szombaton, a szakadó eső miatt a Vocalise előadása elmaradt és bár úgy tűnt, hogy a Budapest Bár koncertet be kell költöztetni a színházterembe, a zenészek úgy döntöttek, hogy mégis szabadtéren muzsikálnának inkább, és negyed nyolckor el is kezdtek zenélni, a lelkes közönség pedig annak ellenére kitartott, hogy bőven kaptak az égi áldásból, sőt, együtt énekelték az előadókkal az olyan régi dalokat, mint például az Odavagyok magáért, vagy a Ha én gazdag lennék című slágerek. A Budapest Bárra jellemző egyedi hangzás, a hegedűszó és a cimbalom zengése igazán különlegessé tett minden dalt, melyhez a vérbeli muzsikusok hozzányúltak.

A rendezvénysorozat zárásaként, advent negyedik vasárnapján már három órakor benépesült a „beton”. Gyerekek érkeztek szülőkkel és nagyszülőkkel, hiszen az Apróságok Adventje sorozat programjaival nem hagyták unatkozni a legkisebbeket sem. A kézműves asztaloknál karácsonyi manók készültek filcből, rénszarvasok papírból, a kamarateremben pedig interaktív produkcióval szórakoztatták a kicsiket.

Mivel odakinn az eső egyre csak esett, a szervezők úgy döntöttek, hogy a két zárókoncertet beköltöztetik a színházterembe, így a The Sounds Of Christmas acapella előadását már melegben és szárazon élvezhette a közönség. A Dolly Plussz bulijára teljesen megtelt a nézőtér, ami nem csoda, hiszen egy legenda érkezett a városba Dolly személyében. Voltak, akik táncra perdültek a színpad mellett, voltak, akik a helyükön ülve dobolták a ritmust a lábukkal, és voltak, akik a népszerű előadóval együtt énekelték a jól ismert sorokat. A koncert végén senkinek nem akarózott hazamenni, ezért két ráadás produkció után, többen még kedélyesen beszélgettek az intézmény aulájában.

Meg nem erősített információk szerint az oroszlányiak az ideit tartják az utóbbi esztendők legsikeresebb adventi rendezvényének, hiszen olyan sokszínű programsorozatot sikerült összehoznia a szervezőknek, melyben mindenki talált kedvére valót. Néhány nap pihenő után az OKSZÍK munkatársai ismét munkába állnak, hiszen december harmincadikán az év legnagyobb buliját rendezik meg a főtéren, melyre olyan előadók érkeznek majd mint az LBS Music, a Silent, a Fiesta, Matyi és a Hegedűs, Horváth Tamás és Sheyla Bonnick a Boney M egykori sztárja.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek