Sport
2020. január 21.

Visszavágott a Zalaegerszeg

Két különböző előjelű előzmény után érkeztek a csapatok a találkozóra. A vendégek edzőt váltottak, az oroszlánok pedig egy meglepetés győzelem után várhatták a szombati összecsapást.

A hazaiak a jó folytatásban, az egerszegiek pedig a talpra állásban reménykedhettek. A mérkőzés kiegyenlített játékkal indult. 2-3 percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor még 6-4-es állásnál az OSE volt előrébb, majd aztán egy 10-0-s sorozattal a vendégek vették át a vezetést.

A Zalaegerszeg 70%-os dobóhatékonysága ellen sajnos nem volt ellenszer, mindamellett sok hibával, rossz megoldásokat választva játszott városunk csapata. A második félidő is hasonló játékot hozott. Ahelyett, hogy a 14 pontos hátrány csökkent volna, pillanatok alatt 20 pont fölé kúszott a vendég előny, sőt a negyed felére már a 30 pontot is elérte. Dicséretes, hogy a csapat még ekkor is megpróbált visszajönni a mérkőzésbe.

Az utolsó etapot tudta egyedül megnyerni az Lions, ekkor voltak olyan játékosok, akik akár kintről, akár a palánk alól jól dolgoztak (Mohácsi, Abell, Washington és Bozovic), de ez már csak egy késői hajrára volt elég.

Sebastjan Krasovec: „Először is gratulálok a vendégeinknek! Elképesztő támadójátékot produkáltak. 14 hárompontost dobtak 60%-os mutatóval. Nekünk is részünk volt a sikeres támadójátékukban, ugyanis nagyon puhán védekeztünk már a mérkőzés kezdetén. Tudtuk, hogy egy jó csapat jön hozzánk, aki főleg támadásban nagyon erős, előző meccseiken is 90 pont körül vagy afölött dobtak, ezt szerettük volna megakadályozni. Nagyon motiváltak voltak, hogy megmutassák az új edzőnek, mit tudnak. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, de valamiért a fejekben nem volt rend. Az utolsó negyedben tudtuk csak visszaküzdeni magunkat, de akkor is sokat hibáztunk, így már túl késő volt. Kemény mérkőzésre készültünk, de nem arra, hogy 60 pontot kapunk egy félidő alatt. Ez a bajnokság eddig olyan számunkra, hogy nehéz idegenbeli mérkőzéseken tudunk nyerni, de aztán hazai találkozókat veszítünk el. Dolgozunk tovább azon, hogy a hazai eredményeken is javítsunk. Nehéz idegenbeli találkozónk jön, megyünk tovább!”

  • OSE Lions - Zalakerámia ZTE KK 104-115 (21-29,25-31, 28-34, 30-21)
  • NBI/A Bajnokság, 16. forduló
  • Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok (1431 néző)
  • Játékvezetők: Praksch P., Tóth C., Ádám J. (Schäffer B.)
  • OSE: Abell 20/3, Illés 5/3, Rizvic 6 ,Bozovic 19, Hayes 6.
  • Csere: Washington 20/6, Mohácsi 21/12, Garamvölgyi -, Zsiros 7/3, Demeter -, Kucsora-, Anda-
  • Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
  • Másodedző: Fodor Ármin

Fotó: Hoffartné Katalin - Oroszlányi Sport Egylet


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek