Hír
2020. február 06.

Fontos tudnivalók utazók részére

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya iránti igénylések száma minden évben a nyári és a téli időszakban, a nyaralások és a síelések alkalmával megugrik.

A kártya előnye, hogy amennyiben az Európai Unión belül valakinek indokolt állami egészségügyi szolgáltatásokra van szüksége, akkor annak birtokában az érintett tagországban ingyenesen ellátják. Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy az ellátás nem minden orvosi kezelésre vonatkozik, csupán az adott országban ingyenesen igénybe vehető, orvosilag szükséges szolgáltatásokra terjed ki. Kivételek vannak a díjmentes ellátás főszabálya alól, bizonyos országokban úgynevezett önrész megfizetését kérik - például Horvátországban-, sőt arra is van példa, ahol a teljes kezelés költségének megelőlegezését várják el a betegtől.

Ez utóbbi az úgynevezett visszatérítéses rendszer, Finnországban és Belgiumban is erre számítsanak az oda látogatók. Javasolt, hogy minden utazás előtt időben ellenőrizzék az Európai Egészségbiztosítási Kártyájuk érvényességét, illetve jóval előtte váltsák ki azt.

Forrás: KEM Kormányhivatal


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek