Hír
2020. február 15.

Februári teendők a kertben

Lassan, de biztosan indul a szezon a kertekben is. Egy igazi kertész februárban sem tétlenkedik. Készítsük elő a kertet a tavaszra!

Az egyik legfontosabb aktuális teendő a kora tavaszi metszés. Ha enyhe az idő, már február közepétől neki láthatunk. Fagymentes időben el lehet kezdeni a bokrok és díszfák ritkító metszését. Formára igazíthatjuk az orgonát és a hortenziákat is.

Veteményesünkben, virágágyásunkban ilyenkor kell fellazítani a télen összetömörödött talajt, hogy a növények finom, porhanyós földbe kerüljenek. Akár egy kis szerves trágyát is bekeverhetünk.

Ha még fagy, ne lépjünk rá a gyepre. Ha tavaszra gyeptelepítést tervezünk, most ássuk fel és tisztítsuk meg a kijelölt területet.

Csapadékszegény időjárás esetén öntözzük meg az örökzöldeket egy-egy fagymentes napon.

Ha az időjárás megengedi, elültethetjük a rebarbarát, a tormát, a spárgát és az articsókát. Amint kapható lesz, és a talaj nem fagyos, az epret már ültethetjük is. Ha ribizlit termesztünk, vágjuk le a 3 évnél öregebb törzseket. Mivel sok zöldség alacsony hőmérsékleten is csírázik és még az átmeneti fagyok sem károsítják, ezért ilyenkor már vethető többek között: a petrezselyem, spenót, sárgarépa, hónapos retek, a mák, a vöröshagyma, a fejes saláta és a borsó.

A benti növények is észlelhetik a nappalok hosszabbodását, és elkezdhetnek nőni. Ezért újra tápoldatozhatjuk őket.

Forrás: kemma.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek