Közélet
2020. február 21.

Telet űztek az idősek

Farsangi mulatságot szervezett a szépkorúaknak az Önkormányzati Szociális Szolgálat Időseket Ellátó Szervezeti Egysége.

Mind az intézmény falai között élő, mind pedig a nappali klubba járó idősek maskarát öltöttek az immár hagyományosnak mondható télűző alkalomra csütörtök délután. A farsangi jelmezbe öltöztetett klubszobába összegyűlt résztvevőket Laczkovics Irén vezető köszöntötte, aki elmondta, hogy a mulatsággal igyekeznek kisöpörni Oroszlányból a telet, hogy megérkezhessen végre a várva-várt tavasz.

Szavait tettek követték, hiszen rövid köszöntőjét követően, az Idősek Átmeneti Otthonának munkatársai boszorkányos jelmezekbe bújva, seprűkkel felfegyverkezve táncoltak be a közönség elé, és különféle varázsigékkel, hangosan sikítozva űzték el az esztendő leghidegebb évszakát, megnevettetve produkciójukkal nem csak a szépkorúakat, de a szolgálatot teljesítő kollégáikat is. A farsangi bulin a nappali klub tagjai szóló- és csoportos énekkel, tánccal, versekkel szórakoztatták egymást, kvízjátékokat játszottak, miközben jóízűen falatoztak a feltálalt édességekből, ahol a fánk is helyet kapott a terített asztalokon.

„A nálunk lakó, és hozzánk bejáró idősek egyaránt szeretik ezeket a rendezvényeket. Szerencsére mindig van alkalom arra, hogy kicsit elszórakoztassuk őket, ha pedig nincs, akkor megteremtjük. Nyáron például gyakran főzőcskézünk az udvaron a fák árnyékában. Olyankor kedélyesen beszélgetnek, eszegetnek az időseink. Örömmel látjuk azt, hogy várják ezeket az összejöveteleket, és jó érezni, hogy ilyenkor a szakmai egységek is együtt dolgoznak azért, hogy mindenki jól érezze magát” - tudtuk meg az intézményvezetőtől.

A farsangi mulatságon egy szórakoztató összeállítással fellépett a Kadarka Társulat is.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek