Hír
2020. február 22.

Szalagot tűztek a fiatalok mellére

Két osztály fejezi be tanulmányait idén a TSZC Eötvös Loránd Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A 36 diáknak pénteken tűzték mellükre a szalagot, amely mostantól jelzi: új élet küszöbére érkeztek.

A zsúfolásig megtelt díszteremben elsőként a végzős tanulók bevonulására került sor, majd köszöntötték a vendégeket, köztük Lazók Zoltán polgármestert, valamint Vargáné Vojnár Katalin és Gyuga Mihály települési képviselőket.

Oroszlány városvezetője a következő gondolatokat mondta: „A mai délután az ünneplésé, de nem szabad elfelejtenetek, hogy a következő időszakban életetek egyik legfontosabb fordulópontja előtt álltok. Bármennyire szívbemarkoló is, néhány hónap múlva szárnyat bontotok és elrepültök. Bárhová is sodorjon benneteket a sors, kívánom, hogy minél több szeretetben, megértésben és sikerekben legyen részetek. Kívánom, hogy a tudás legyen a legfőbb segítőtök felnőtt életetekben, és kérem, hogy iskolátokra, tanáraitokra mindig sok szeretettel gondoljatok.”

Bartalus Ilona, az intézmény megbízott igazgatója e mondatokkal szólt a jelenlévőkhöz:

„Ilyenkor tavaszvárás hangulatában, iskolánk hagyománya szerint legöregebb diákjaink köszöntésére gyűlünk össze, hogy elmondjuk a bíztatás jóleső szavait akkor, amikor már csak hetekben, hónapokban számoljuk az együtt eltöltendő időt. A mai nap alkalmas arra, hogy egy kicsit visszagondoljunk az elmúlt évek izgalmas pillanataira is. Iskolánk tantestülete azt kívánja számotokra, hogy a hátra lévő időt minél hatékonyabban használjátok ki a felkészülésre. Legyen a záróvizsga egy olyan esemény az életetekben, melyre büszkén emlékeztek majd. Pázmány Péter bölcs gondolatát ajánlom végezetül figyelmetekbe, mely kifejezi a mai ünnep lényegét: Nemes, szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek, csupán tiszta szív, és sok-sok szeretet.”

Az iskola vezetője külön köszönetét fejezte ki Oroszlány Város Önkormányzatának, hogy 2015 óta ösztöndíjjal támogatja a diákokat, illetve a vidéki tanulók bejárását is elősegítik.

A beszédek után a szalagok feltűzésére került sor, majd a rendezvényt a végzős osztályok táncbemutatója zárta.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek