Hír
2020. február 23.

Bulizóna

Ismét zenétől volt hangos a KFMKK kamaraterme, ahol a „Bulizóna” rendezvénysorozat keretében a helyi The False együttes szórakoztatta az érdeklődőket.

A szervezők elmondták, intézményük fontosnak tartja elősegíteni a helyi zenekarok bemutatkozását, ezáltal is szereplési lehetőséget biztosítva számukra. Az elmúlt időszakban számos oroszlányi együttes – B-oldal, Silent, Tigroszlán, Trapper, 0pont, VREC – jutott fellépési lehetőséghez a művelődési központ által szervezett különböző rendezvényeken.

A pénteken koncertet adó The False így vall a városról és önmagáról:

„Oroszlány egy zenei világváros. Van garázsvárosunk, ahol sokszor autók helyett zenészek indulnak be esténként, van pár szuper helyszínünk videoklip készítéshez (mint a víztornyunk), sok nemzetközileg elismert zenészünk és zeneiskolánk is.

Ha be kell kategorizálni minket, akkor alternatív rockot játsszunk, de a kategorizálás mindig gáz. Szóval mi zenélünk, csak úgy, határok és kategóriák nélkül. False Kellyként indultunk, sokan talán így ismertek minket. Akkor még más stílusban játszottunk, mára viszont kiforrta magát a dolog, és a zenekarban lévő négy különböző ember képes volt eggyé válni. Szerencsére jó barátok vagyunk, szinte testvérek – sőt, valóban van egy testvérpár az együttesben! A munka soha nem zökkenőmentes, de a cél érdekében mindig közös nevezőre jutunk. Egy célunk van: a zenénkkel kifejezni és örömet szerezni magunknak, és a közönségnek. Azt szokás mondani, hogy egy zenész kicsit mindig belehal egy dalba, mi inkább emlékezünk. Minden dal egy részlet az életünkből. Van aki képet készít egy pillanatról, mi dalt írunk. Nem trendet követünk, hanem saját magunk hitelességét képviseljük. Azt gondolom, ha a saját lelkünk hiteles, akkor a zenénk is azzá válik.”

A zenekar tagjai:
  • Ének, gitár – Szilágyi Tibor
  • Dob – Szilágyi Zsolt
  • Basszusgitár – Turos Zoltán
  • Gitár, vokál – Valter Miklós

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek